El catàleg s’ha elaborat a partir de la conferència “Com fer la dansa rellevant? Exemples i pràctiques” que va tenir lloc a Olot del 31 de març al 3 d’abril del 2016. A partir de la informació reunida i analitzada, s’ha elaborat un informe on es mostren 25 projectes i la manera com dialoguen amb la dansa com a element principal. El resultat final és una mostra de la realitat sobre quin és el paper de la dansa en relació amb diferents camps, com ara la comunicació, educació, política, comunitat, etc. Es pot consultar la versió en línia del catàleg en anglès.

Per la seva banda, el Festival Deltebre Dansa ha estat valorat i integrat dins del catàleg per l’alta rellevància que li concedeix a la dansa com a eix vertebrador de diferents sectors. De fet, és a través de la dansa i el moviment que el Festival comunica, integra la comunitat i realitza una funció pedagògica. Enguany se celebrarà la 13a edició d’aquesta esperada cita de les Arts Escèniques, una trobada que tindrà lloc del 10 al 23 de juliol del 2017.

L’EDN es va fundar el 2009 com una xarxa de col·laboració entre cases de dansa europees que tenen en comú una visió al voltant del desenvolupament de la dansa a través de les fronteres. Entre altres funcions, l’EDN porta endavant estudis com el present catàleg per analitzar i promoure la idea d’una Europa diversa que asseguri un futur sostenible per al sector de la dansa.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez