Com que no ha acabat la primera volta, prevista d’aquí a dos jornades, tots els equips que s’han enfrontat a l’equip ebrenc perdran els punts que havien aconseguit en els seus enfrontaments. Uns canvis que ja han modificat la classificació general. Per començar, el Balaguer, fins ara lider, perd la posició en detriment del San Cristòbal. A més, a partir d’ara cada jornada l’equip que s’hauria d’enfrontar a l’equip de l’Aube tindrà jornada de descans i sumarà els tres punts.

La classificació ara queda així:

1. Sant Cristòbal 30 punts
2.Balaguer 29 punts
3.EFAC Almacelles 25 punts
4.Sanboià 25 punts
5.Viladecans 25 punts
6.Vilanova 23 punts
7. Lleida B 22 punts
8. Reus Deportiu 22 punts
9.Sant Ildefons 19 punts
10. Vista Alegre 18 punts
11. Vila-seca 18 punts
12.Alpicat 18 punts
13. Rapitenca 17 punts
14. Igualada 15 punts
15. Suburense 14 punts
16. Rubí 8 punts
17. Morell 1 punt
18. Jesús i Maria 0 punts

Aquesta retirada, suposa, automàticament, que l’equip roig-i-blanc perd dos categories i la pròxima temporada jugui a tercera catalana. La llei també marca que l’equip que es retiri no podrà tornar a pujar de categoria en dos anys. D’altra banda, el Jesús i Maria ‘B’, equip que ara juga a tercera, la campanya 2017-2018 ho farà a quarta catalana.

Temporada convulsa

Ha estat una temporada convulsa a nivell esportiu, però també a nivell institucional. Fa uns mesos el club va donar la baixa al tècnic Antoni Teixidó i fins a 10 jugadors a les quals se suma la marxa de tres jugadors que han sigut peces importants en aquest primer tram de campionat i també en temporades anteriors. Jesús Ferreres, que ha marxat al Camarles; Sergi Curto, que és nou jugador de la Cava; i Adrià Valsells, que ha tornat a l’Alcanar, són, de moment, les tres baixes confirmades al conjunt de l’Aube, en què no es descarta que hi puguen haver més sortides; una d’elles, la de Brayan, jugador que ha rebut ofertes d’altres clubs i que podrià confirmar la seua sortida en els pròxims dies.

Si la situació esportiva del Jesús i Maria passa per un dels pitjors moments en els últims anys, tampoc sembla massa favorable la situació del club a nivell institucional després de la marxa del seu president, Òscar Rodenes; el vicepresident, MarioRodenes; i el secretari tècnic, David Torres, que en l’assemblea extraordinària celebrada abans d’acabar l’any ja van anunciar als socis de l’entitat que deixaven els seus càrrecs. Després d’aquests fets es va decidir formar una junta gestora fins a acabar la temporada, presidida per Juan J. Gilabert, mentre que Enric Galve “Ito” agafa el relleu de David Torres com a secretari tècnic de l’entitat.

https://www.youtube.com/watch?v=eyFlORzjuKY

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez