La Ràpita ha conclòs les Jornades Culturals 2016 amb un notable èxit de públic i participació als més de 30 actes que s’han programat durant el mes de setembre. Les jornades van començar amb l’Eufònic, “un festival que tot i que encara no ha tocat sostre, en aquesta cinquena edició ha registrat un increment de públic considerable i s’ha consolidat com un festival de referència al país”, ha destacat la regidora de Cultura, Èrika Ferraté. La regidora també ha agraït la col·laboració d’Isabel Asensi, coordinadora de les conferències entorn a les bandes de música rapitenques, i la tasca de Carme Cruelles, coordinadora de la xerrada sobre la figura del general Cabrera, i als autors que han presentat els documentals ‘Aïllats, la memòria de les columbretes’, i ‘Per què Xile?’, de la rapitenca Eva Mascarell.

“També voldria destacar la gran presència de públic a la cloenda del Festival de Guitarra, així com als actes institucionals amb motiu de la Diada, amb una menció especial per al Concert per la Ràpita que va omplir de gom a gom la plaça del Cóc” ha apuntat Mascarell.

Un altre dels actes amb molta participació ha estat la Trobada de Gegants i Capgrossos, que va aplegar més de 400 persones de 16 colles vingudes d’arreu del país i que va culminar amb una ballada a l’amfiteatre del parc del Garbí. Finalment, el festival Festina Lente va omplir la plaça del Cóc, amb les diferents propostes d’artistes arribats en veler al municipi, en una ruta de 30 escales des de França fins al Senegal. 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez