El lateral de Sant Jaume Edu Albacar, pot tornar-se a vestir de curt aquesta temporada. Aquesta és la decisió que s’ha posat entre cella i cella Albacar, després d’una temporada inactiu en la qual ha desenvolupat el càrrec de director esportiu del conjunt ilicità.

Albacar de 36 anys d’edat (19 de novembre del 1979), es troba en immillorables facultats físiques per tornar als terrenys de joc. El lateral esquerrà i capità històric de l’Elx per haver-se convertit en el defensor amb més gols de l’entitat alacantina, s’ha incorporat des de l’inici de la pretemporada a les ordres del tècnic Alberto Toril.

Edu Albacar, que inicialment tenia la intenció de reconvertir la seua posició com a central, ha vist com el tècnic Toril el troba indispensable en la posició de lateral, tancant així qualsevol debat en la posició del defensor ebrenc al terreny de joc.

Aquest dissabte 30 l’Elx CF, ha disputat un triangular a les instal·lacions del Pinatar Arena de San Pedro del Pinatar, a la província de Múrcia. Edu Albacar ha estat titular en els dos partits, tots dos de quaranta-cinc minuts de durada. L’Elx s’imposava en el duel inaugural davant Las Palmas de 1a divisió per 1-0, amb gol de penal de Sergio León. Al segon partit caien per la mínima davant el conjunt amfitrió, el Cartagena de 2a B, que s’imposava per 1-0. Al darrer partit, empat sense gols entre Cartagena i Las Palmas, que deixava el títol per als cartagenesos, sent els ilicitans els segons classificats del torneig.

De moment Albacar ha disputat tots els partits de preparació. El primer a Torrevieja amb victòria de l’Elx per 0-4. Dimecres passat, es va jugar a Aspe davant l’Atlètico Saguntino. Edu Albacar va tindre molt bones sensacions en aquest partit en el que va entrar a la segona part i estavellava un servei de falta al travesser (especialitat del de Sant Jaume).

Inicialment Albacar va arribar a un acord amb Toril per realitzar la pretemporada amb l’equip. Segons la evolució que cualli durant el període de preparació, Albacar podria tornar a tindre llicència federativa per tornar a la categoria de plata del futbol estatal.

Edu Albacar, format als equips de base del Sant Jaume i l’EF Dertusa, per acabar la etapa de formació al Nàstic de Tarragona. Posteriorment va fitxar per la Sénia en la seua primera etapa amateur, amb el conjunt del Montsià militant a la territorial preferent. La temporada 2000-2001, Albacar va fitxar amb el CD Tortosa a 3a divisió. Vestint la roig-i-blanca, en un partit a Barcelona un “scoutt” del RCD Espanyol es va fixar amb el lateral de Santjaume. Albacar va signar amb 21 anys pel filial de l’Espanyol a segona divisió B. El contracte era per dos temporades inicialment. No obstant, una lesió li va truncar la progressió ascendent i el va tenir apartat durant tres mesos dels terrenys de joc en la primera temporada a les files de l’Espanyol. A la segona temporada malgrat patir una nova lesió durant la primera volta, el segon tram de temporada el va poder disputar amb regularitat i va acabar disputant la promoció d’ascens a 2a B. Una temporada en la qual va coincidir amb jugadors com el malograt Dani Jarque (al que l’unia una gran amistat i per n’aquest motiu vol lluir el dorsal 21 a la samarreta), el morenc Bruno Saltor, Gorka Iraizoz, Coro, Carlos Garcia o Crusat.

La temporada 2003-2004, va tenir diverses ofertes al no renovar amb l’Espanyol. Finalment es va decantar per fitxar amb el Novelda de 2a divisió B. La campanya següent fitxa amb l’Alacant durant dos temporades consecutives amb qui va disputar dos promocions d’ascens consecutives. Al juliol del 2006 Albacar va fitxa amb l’Hércules de 2a A, on va militar dos cursos seguits. La seua carrera va seguir a l’Alavés i Rayo Vallecano també a 2a, per acabar-se incorporant a l’Elx la 2010-2011. Amb l’Elx aconseguia l’anhelat ascens a 1a divisió la temporada 2012-2013, sent Albacar protagonista amb el gol davant el Barça B que culminava l’ascens del conjunt franji-verd. A primera va debutar davant la Reial Societat el 24 d’agost del 2014, marcant el seu primer gol a la màxima categoria del futbol estatal davant l’Almeria, sis dies més tard del debut, en un partit que va acabar amb empat a dos gols.

En els pròxims dies es resoldrà el futur d’Edu Albacar, que vol tornar-se a sentir futbolista d’elit. El debut a la lliga Adelante, 2a A, està previst per al 20 d’agost al Martínez Valero davant el Rayo Vallecano, equip que va descendir la temporada passada de primera.

Foto: Claudia Ropero Fotografia