El Club Bàsquet Cantaires Tortosa-Vinyes del Convent ha tancat el primer reforç de cara a la propera temporada. El pivot brasiler Guiu Brodt de dos metres vuit d’alçada, ha estat el primer fitxatge dels tres internacionals que arribaran al club. “Hem treballat en tres reforços i ara hem presentat el primer, un pivot brasiler Gui Brodt i en les pròximes setmanes segurament aniran caent els altres noms. Hi ha en expectativa un base i un aler americans, i bé una mica aquesta és la línia en que venim treballant. Són gent que ens col·laboraran amb els equips de base, en les escoles i fent gran poquet a poquet al club. També és important destacar que es pujarà gent de baix de la pedrera i formarà part del primer equip, en aquest Pol Garcia és una aposta per l’equip tècnic per a donar continuïtat a n’aquest projecte esportiu”, comentava el president del club tortosí Sisco Pepió.

El tercer ascens consecutiu que ha encadenat el Tortosa, ha precipitat un projecte previst a cinc anys, com ressaltava Pepió “ens havíem prefixat en cinc anys poder assolir la Copa Catalana, però ho hem assolit en tres. I ara evidentment toca disfrutar d’aquest moment, treballar molt dur per a consolidar-la, fonamentar bé les bases. Ara ja el nostre repte serà consolidar-la però a la vegada també treballar en forma piramidal de dalt cap a baix per a que tots els equips que ens vaiguen venint des de la base, ja sigue un sènior B o els júniors , treballar-los per a que puguen arribar a aquest equip i puguessem donar continuïtat a aquest projecte que tenia una fita marcada per a cinc anys”.

Una temporada il·lusionant la que afronta el Bàsquet Cantaires Tortosa-Vinyes del Convent, que està a la expectativa de saber la confecció definitiva dels dos grups de competició de la Copa Catalana. Categoria on es creuaran amb històrics del bàsquet català com el CB Collblanc, CB Terrassa, CN Sabadell, AECC Mataró o CB Sant Josep entre els trenta-dos que es dividiran en dos grups de setze.

Claudio César Prieto dirigirà l’equip per segona temporada consecutiva. Completen l’staff tècnic Xose Leyenda com a segon entrenador i el fins ara jugador Sergi Galera, que passarà a desenvolupar les tasques de preparador físic.

La plantilla la composen a hores d’ara els bases Luc, Iván Pitarch i Kil; els alers Sandy i Sergi Doménech; Pol Garcia -que puja del sènior B-, David King i Xavi Fortuño ocupant la posició d’ala-pivot i Dani i Gui Brodt (Northern New Mexico Eagles) com a pivots.

Les baixes que ha patit l’equip han estat les de Sergi Galera que passa a formar part del quadre tècnic, Jaume Sorolla que torna a Chicago a la Universidad Valparaiso, el pivot montenegrí Miki Novovic que marxa al Canadà i l’escolta Steven Miró que jugarà a la 1a divisió colombiana.

La pretemporada s’iniciarà la segona quinzena d’agost. Per al 4 de setembre hi ha prevista la presentació de l’equip davant l’afició al pavelló municipal de Ferreries, amb la disputa del V Torneig Ciutat de Tortosa dins el programa oficial d’activitats de les Festes de la Cinta.

El Cantaires es fixa com a objectius a curt termini la consolidació del primer equip masculí a la Copa Catalana i la potenciació del bàsquet femení i el planter.

https://www.youtube.com/watch?v=–wZ7j10Spc&feature=youtu.be