El pivot tortosí Jaume Sorolla, recent campió d’Europa amb la selecció espanyola, ha passat balanç del que ha estat aquest europeu. Una convocatòria que li va arribar per sorpresa: “Vaig anar a l’europeu me va dir et volem veure com estàs físicament perquè has estat als Estats Units i t’hem estat fent un seguiment però no exhaustiu. Hem vaig incorporar a la concentració i el míster em va dir que confiava en mi i que volia que formés part de l’equip. Així vaig anar a l’expectativa a vore el que passava”. El mateix Sorolla es mostrava “molt content i a la vegada sorprès, perquè era una fita que no ens havíem marcat. En principi l’objectiu era aconseguir medalla, però al veure que anàvem avançant en la competició ens ho vam creure i vam aconseguir l’or. Ha estat tota una sorpresa”.

Espanya ha estat una de les revelacions amb més de la meitat de jugadors catalans. Jaume Sorolla destacava el treball realitzat pel seleccionador Juan Antonio Orenga i la cohesió del grup, que ja treballa amb la vista posada a reeditar el títol: “Ha estat un treball de cohesió del seleccionador, perquè ha fet una aposta per portar quatre jugadors molt bons de l’any 96 i els altres per a preparació de cara a l’any vinent possiblement, tots del 97”. De cara a l’europeu de l’any vinent el pivot tortosí comentava que “enguany hem fet aquest equip i l’any vinent pot ser totalment diferent. Però en teoria tenim la base per començar a treballar de cara a l’any vinent”.

Sorolla de dinou anys d’edat i dos metres deu d’alçada, no tanca les portes a arribar a la l’absoluta en un futur, després de ser assidu a la selecció espanyola des dels dotze anys. “Tothom pot arribar crec jo. Sóc sub20 i he estat des dels dotze anys a la selecció. Si ho faig bé i treballo molt dur, tot és possible”.

És la segona medalla d’or que acumula el jugador tortosí, que en categoria sub-16 ja va pujar al més alt del podi. Jaume Sorolla, es converteix així en un referent per al bàsquet de les Terres de l’Ebre, superant al canareu Albert Fontet que comptava amb un or en categoria júnior l’any 2004.

Per a Sisco Pepió, president del Club Bàsquet Cantaires Tortosa-Vinyes del Convent, equip on es va formar Sorolla, aquesta fita ha estat la cirereta a una temporada històrica per al bàsquet tortosí i ebrenc: “Penso que puc parlar en representació de tots els aficionats de bàsquet tortosins i ebrencs. És un gran orgull el que sentim per l’èxit aconseguit per Jaume Sorolla i la fita assolida. Jo crec que és una fita que difícilment podrem veure repetida. És un molt bon moment per al bàsquet tortosí, per tot el que significa Jaume com a jugador amb els seus orígens aquí al Bàsquet Cantaires i la seua continuïtat esta última temporada. Evidentment per a natros és un gran orgull i una gran satisfacció. Crec que tots els tortosins, tortosines i ebrencs, hem d’estar molt satisfets d’aquesta gran fita”.

Sorolla, després d’aquest èxit tornarà el 15 d’agost cap a Chicago per competir amb l’equip de la Universitat Valparaiso, amb el qual competirà per segona temporada consecutiva. Una competició que engloba les universitats nordamericanes de major potencial del país.

https://www.youtube.com/watch?v=RbNAQK0VnME&feature=youtu.be