La novel·la històrica està de moda. Un fet que pot servir per potenciar l’atractiu turístic de les zones rurals. La darrera novel·la del periodista Víctor Amela n’és un exemple.

L’autor habitual de la contra del Dairia La Vanguàrdia és originari del Forcall i per això ha ubicat la seva darrera novel·la titulada ‘La filla del capità Groc’, en aquets poble de la comarca dels Ports.

Amela, va participar en la Xarreda “Diàlegs” que es va celebrar dimecres a l’espai Sant Domènec dels Reials Col·legis de Tortosa. És tracta d’una proposta de la Ruta dels Tres Reis que promou els vincles entre el el Sud D’aragó, Catalunya I el nord del País Valencià.

Amela va contertuliar amb el periodista Emili Pera I va aprofitar l’acte per presentar la seua darrera novel·la, ambientada en el conflicte de les guerres carlines al Forcall. Amela va parlar de la història com a revulsiu per a l’autoconeixement I la promoció turística. Un acte que a més va servir de prèvia de l’inici de la Festa del Renaixement.

L’acte va acabar amb un concert de música antiga al claustre dels Reials Col·legis, amb instruments de corda del Renaixement.

https://www.youtube.com/watch?v=vt8Svsy7ljo&feature=youtu.be