Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tortosa van detenir entre els passats 5 i 7 de juliol, quatre persones, tres homes d’edats compreses entre 22 i 25 anys, i una menor d’edat, tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de Roquetes (Baix Ebre) i Santa Bàrbara (Montsià), com a presumptes autors de vint delictes de robatori amb força a l’interior de domicilis del Baix Ebre.

Entre el 31 de maig i el 7 de juny d’enguany els mossos d’esquadra van tenir coneixement d’una vintena de robatoris a domicilis de segona residència ubicats principalment en dues zones del Baix Ebre: una primera que comprendria les partides del Galatxo, Parellades i Terrapico del municipi de Roquetes i la segona, als Ports dintre del terme municipal d’Alfara de Carles.

Els autors d’aquests robatoris accedien a l’interior dels habitatges mitjançant el forçament del accessos i sostreien principalment aparells d’electrònica, televisors , consoles de videojocs i tot allò que poguessin vendre fàcilment en el mercat d’objectes usats.

La investigació va concloure la setmana passada amb la detenció de quatre persones com  a presumptes responsables dels robatoris.

La investigació també ha permès recuperar una gran part dels objectes sostrets, alguns dels quals encara estaven en possessió dels detinguts i d’altres que havien estat venuts en establiments de compravenda de segona ma.

Una part dels objectes recuperats ja han estat retornats als seus legítims propietaris, mentre que es continuen les gestions per tal de poder localitzar la resta d’efectes sostrets.

Els tres detinguts majors van passar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Tortosa, el qual va decretar presó per dos d’ells mentre que el tercer va quedar en llibertat amb càrrecs. La menor detinguda va quedar en llibertat amb l’obligació de comparèixer davant la Fiscalia de Menors quan sigui requerida.