Amb l’eslògan “la cultura ens fa lliures”, La dotzena edició vol seguir reforçant la unió entre les arts del moviment i les persones i iniciarà una nova etapa per al Festival, marcada per la seva nova ubicació dins del mateix terme de Deltebre. D’aquesta manera, Deltebre Dansa es compondrà de dos espais: el de formació, on es trobaran les diverses carpes destinades a les classes per als participants professionals i amateurs i que s’ubicarà a la zona de l’escola de l’Assumpció; i el d’espectacles i oci, que es correspondrà a la carpa on cada nit es podrà gaudir d’una àmplia programació d’espectacles de qualitat en un entorn màgic, al Parc del Riu. 

Aquesta edició comptarà amb la participació d’estudiants de 55 nacionalitats diferents, d’un total de 17 professors de primera línia per als tallers professionals, 6 cursos d’iniciació i 43 espectacles d’entrada gratuïta. A més de la presència del reconegut coreògraf i cineasta belga, Wim Vandekeybus, qui oferirà en exclusiva un taller monogràfic per a un grup reduït de participants professionals. Així, l’espai d’espectacles i oci estrenarà aquest any una iniciativa que té per objectiu apropar els comerços del poble i donar un millor servei al miler de visitants diaris a l’esdeveniment. El Food Street serà un espai, dintre del recinte, on els visitants podran adquirir menjar i begudes, abans i després dels espectacles i amb taules i cadires per poder gaudir de les vetllades. La iniciativa compta amb el suport de Nomen, principal patrocinador, l’Àrea de comerç de l’Ajuntament de Deltebre i Fecotur, la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre.

Enguany, l’aforament es mantindrà en 900 persones, però també s’incorporaran les següents millores: la instal·lació d’aire condicionat a l’interior, l’emmoquetament de les escales per reduir el soroll i també la col·locació de vuit sanitaris a l’exterior de la Carpa. De nou, i per reduir al màxim el nombre de persones que es podrien quedar sense accés als espectacles en cas d’aforament complet, el sistema de reserva d’entrades es complementarà amb una pantalla exterior que reproduirà en directe els espectacles. 

Primera Nit d’Espais Alternatius

Com a novetat, dimarts que ve tindrà lloc la primera Nit d’Espais Alternatius. L’Església de l’Assumpció de Deltebre, la plaça dels Sequers (EbreTerra), l’encreuament entre l’avinguda Germans Carsí amb el carrer Príncep, i l’Embarcador Garriga, són les quatre localitzacions que acolliran aquesta iniciativa i que envairà el municipi amb un total de 10 espectacles, que seran una selecció de diverses disciplines: cants japonesos, flamenc, circ, poesia, dansa, etc.

El proper divendres 15 també torna la Nit Solidària i del Circ. Es tracta d’una de les nits més esperades, que combina una gran recollida solidària d’aliments amb una nit d’espectacles de circ en format de cabaret. La recollida comptarà amb la participació de les Càritas Parroquials de Jesús i Maria i de La Cava, i Creu Roja Deltebre. L’encarregada d’amenitzar i presentar la vetllada serà la polifacètica actriu Itziar Castro, qui compta amb un llarg recorregut en el món del cinema, televisió, teatre i música. 

Àmbit professional

En l’àmbit professional,aquest any, i també com a novetat, dos grups d’entre 5 i 10 persones, dels participants professionals, tindran l’oportunitat de realitzar un dels dos laboratoris creatius. Un guiat per Maura Morales, i l’altre, per Erick Jiménez i Will Menter. Els laboratoris creatius neixen amb l’objectiu d’estimular l’aproximació a la creativitat. No es treballa amb un objectiu final, sinó que el que es busca és el procés de creació. En aquesta línia, l’oferta d’iniciació del Festival és ja una de les branques més esperades d’aquest esdeveniment. Amb més de 450 participants en l’edició 2015, aquests cursos s’han anat convertint en un dels elements més sol·licitats, no només en l’àmbit local, sinó també per a famílies de tot el món, que planifiquen les seves vacances per poder assistir tant als cursos com als més de 40 espectacles que es programen durant les 13 nits del Festival.

 

Autor:

Periodista.