La tellerina serà la protagonista del proper esdeveniment gastronòmic popular que tindrà lloc a La Ràpita. Serà el proper dissabte 9 de juliol, quan l’Associació de Bars de la Ràpita -l’Abarra-, juntament amb la Unió de Comerç Rapitenc i l’Ajuntament proposen una nova iniciativa relacionada amb un dels mol·luscos més autòctons i deliciosos de la costa rapitenca. La cita serà la Diada de la Tallarina, que tindrà lloc a partir de les 12 hores a la plaça del pavelló firal i que permetrà als assistents fer degustacions de tellerina cuinada pels bars participants segons dos de les receptes més típiques i tradicionals al municipi.
Segons ha afirmat Pepo Reverter, president de l’Abarra, durant la presentació aquest dimarts de la Diada, “vam pensar que la tellerina és un producte que havíem de potenciar moltíssim perquè als nostres locals funciona molt, i pensem que pot convertir-se en un atractiu turístic important”.
L’alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat, també, l’interès tant de l’associació de bars com de la Unió de Comerç Rapitenc per fixar-se en aquells productes que fins ara no han estat objecte de promoció, perquè, segons ha dit, també contribueixen a reforçar la marca turística de la població: “Totes aquestes accions contribueixen a dinamitzar l’economia local i crear marca, de manera que són positius i en aquest cas ho és específicament com a incentiu per promocionar els bars del nostre poble”, ha afirmat.
La presentació també ha comptat amb la presència de la presidenta de la UCR, Natàlia Guart, i de la regidora de Comerç i Turisme, Rosa Anglés, qui ha destacat que “estem parlant d’un producte de proximitat, de quilòmetre zero, diferenciador i exquisit que estem segurs portarà visitants a la diada”.
La degustació de tellerina i beguda tindrà un preu de 4 euros. Durant la jornada també es farà el primer ‘Concurs Menjatellina’, que premiarà qui s’acabi abans una determinada quantitat.