Bona xifra d’ocupació la que han registrat les cases rurals de les Terres de l’Ebre durant els quatre dies forts de Setmana Santa. La meteorologia i les reserves d’última hora han confirmat les expectatives del sector i s’ha arribat al 94% d’ocupació. La resta de dies, però, la xifra ha estat molt inferior, amb prou feines s’ha assolit el 20%. Des de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre) creuen que les dates primerenques en que ha tingut lloc enguany el període de vacances, que s’ha situat més a l’hivern que a la primavera, ha fet que el turista optés per la neu enlloc de les destinacions de sol i platja i de l’interior. Tot i les bones dades, la xifra és lleugerament inferior a la de l’any anterior. “Enlloc de cases senceres, la gent ha optat per llogar a última hora i habitacions per separat” assegura Juanjo Bel, portaveu d’Aturebre.

On sí han penjat el cartell de complet durant els dies festius és a la Terra Alta. L’oferta enoturística i la Via Verda, els principals atractius de la comarca, han ajudat a que els allotjaments rurals terraltins arribessin gairebé al 100% d’ocupació durant la segona meitat de Pasqua. Segons el president de l’Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Felip Segura, enguany no han hagut d’estar pendents de les reserves d’última hora. “El que hem notat és que la gent ha fet la reserva amb molta més antelació. Nosaltres tenim reserves fetes des de desembre i pràcticament ja fa més d’un mes que ho teníem tot complet”, assegura. El que no ha canviat és el perfil del turista que visita les Terres de l‘Ebre. Majoritàriament, procedent de Barcelona i l’àrea metropolitana.

https://www.youtube.com/watch?v=azPVrwvtCWo

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.