Durant dos setmanes diferents establiments de l’associació d’hosteleria de Tortosa, Platigot, organitza les Jornades de l’Abadejo. Enguany celebren la novena edició en què 19 bars i restaurants presentaran un plat elaborat amb l’abadejo com a ingredient principal.
Els bars i restaurants que hi participen es distribueixen en 7 zones. A Roquetes el restaurant Amaré i a Campredó el restaurant La Plaça. Al barri del Temple de Tortosa formen part d’aquestes jornades el Bar Nou Restaurant, La Caldereta i La Sidreria Amets. Al centre es on hi participen més establiments: la Cafeteria Pica Pica,Los Banys, elLizarran, el Bar RestaurantSport, el Manolito’s Vins i Copes i Bar Restaurant Cristal. El Forn de la Canonja i el Paiolet Restaurant són els establiments del Casc Antic i molt a prop, al barri de Remolins hi formen part el Restaurant Parador de Tortosa i el Bar Restaurant del Renaixement. A l’altra banda de riu, al barri de Ferreries hi participen el Xapla Tast Cocktail, el Xampú Xampany, Tanins Vinoteca, Lo Llaüt i el Restaurant Amaré.
Unes jornades impulsades per l’Associació Platigot
Platigot va néixer de la inquietud i esforç dels empresaris de la restauració que tenen com a objectiu potenciar la gastronomia de Tortosa, prioritzant els actius de les Terres de l’Ebre, ja que els consideren un tret imprescindible per al desenvolupament dels establiments. Platigot pretén potenciar els sectors econòmics del territori com l’agricultura, la ramaderia i la pesca amb els seus productes, el comerç i el turisme.
https://www.youtube.com/watch?v=4DnkuHT1XeA&feature=youtu.be