Com a novetat enguany han organitzat el primer tour agrícola i gastronòmic. Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera. El primer serà el 13 de març i els visitants faran una excursió al Riu Estrets, després gaudiran d’una experiència agroturística a la Finca el Tossal i acabaran amb la ruta Templera per Horta de Sant Joan. “Cercarem produccions que siguen sostenibles i tinguen una filosofia de treball lligat a la filosofia de la Reserva de la Biosfera. Ens hem posat d’acord amb els seus propietaris i intentarem transformar la visita als cellers i molins en experiències agroturístiques, totes relacionades amb l’ecologia. Un altre dels objectius és realitzar activitats allí”, així ho assegurat Vicky Carles, representant de Gubiana del Ports. També ha apuntat que aquestes rutes s’inicien l’any que Catalunya ha estat nombrada regió europea de la gastronomia.
També tindran continuitat les visites guiades per Tortosa. Una d’elles és l’anomenada ‘Espurnes Tortosines’ que són rutes culturals temàtiques que mitjançant la narració i la incorporació de tradicions orals als fets històrics, explica una època diferent de la història de Tortosa. A més, durant la visita es visitaran llocs com el Convent de les Clarisses, La Suda, la Catedral o els Reials Col·legis. Aquestes es realitzaran els darrers diumenges de mes. En aquest sentit, la representant de Gubiana dels Ports ha destacat que “se tracta de Tortosa i des de Tortosa. És a dir, fem activitats a la ciutat i també sortim des d’aquí per potenciar tot el territori des del vessant ecoturístic, que és el tipus d’activitat que fem nosaltres”.
La vessant més esportiva tindrà lloc els primers i últims diumenges de mes amb les rutes senderistes interpretatives i les sortides amb quatre per quatre al Parc Natural dels Ports. Començaran el 6 de març amb l’excursió a la Moleta d’Alfara i el 3 d’abril els participants podran realitzar la que va des del Balneari de Cardó fins a la Creu de Santos.
https://www.youtube.com/watch?v=jG6U_uqlD-I&feature=youtu.be