“El Pla de Conca és un document que garanteix l’aigua per als regants i per tant hi donem suport”, ha explicat. Macià ha fet aquestes declaracions en el marc jornades sobre la vulnerabilitat dels deltes davant els impactes del canvi climàtic que s’ha celebrat avui a la seu de la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre a Amposta.  

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha obert les jornades i a diferència de Manel Macià s’ha mostrat crítica amb el Pla de Conca i ha parlat amb cautela de l’ampliació de les zones de regadiu a Catalunya. Segons la consellera “qualsevol ampliació de regadius la basarem amb estudis ben fonamentats que assegurin bé la seva sostenibilitat”.

En el marc de les jornades la junta del govern de la Federació de Comunitats de Regants i Usuaris de la Conca de l’Ebre ha aprovat un document a favor del Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre amb el suport  quinze de les setze comunitats federades. Un front comú amb només una dissidència, els regants de l’Esquerra de l’Ebre.

Un banc de pedra per evitar la regressió

El president de la Comunitat de Regants de la Dreta de l’Ebre, Manel Macià, ha mostrat la preocupació pels problemes de regressió que pareix el Delta de l’Ebre. Segons ell, la solució passa per la construcció d’una barrera protectora de pedra que voregi tot el litoral del Delta.

https://www.youtube.com/watch?v=_jltEOXnxnk

Autor: