El Parc Natural del delta de l’Ebre inicia el cens hivernal d’aus

2018-03-04T20:25:18+00:00 12 de gener de 2018|Societat| |0 Comentaris

L’any passat es van registrar prop de 210.000 ocells aquàtics al delta de l’Ebre de 97 espècies, són quasi 90.000 ocells menys que fa deu anys, quan hi havia una mitjana de 324.000 exemplars. Des d’aquesta setmana els tècnics del parc natural han començat el recompte de l’any 2018 però s’espera que les xifres no augmentin.

Aquest descens d’aus es degut principalment a la reducció de camps d’arròs inundats a causa dels tractaments per lluitar contra la plaga del cargol maçana. Una mesura que es va començar a implantar l’any 2011 i que consisteix dessecar els arrossars.

De fet el grup d’au que ha patit la davallada més important han estat els que depenen més directament de les seves aigües dolces per alimentar-se, com els ànecs coll verd o el xarxet. Un 40% menys que el període 2006 – 2015. En canvi, l’any passat es va registrar un augment d’una de les espècies més conegudes, la de les fotges, que va créixer un 14% respecte els valors mitjans.

Al costat dels tècnics del parc natural, el recompte comptarà amb el seguiment de la ONG internacional Wetland, que és la organització de referència de la Comissió Europea per la conservació de les zones humides del continent.

 

Comentaris
X
X