Secció: Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa

El debat i posterior aprovació el passat dia 4 de desembre d’un manifest per condemnar l’empresonament de membres del govern de la Generalitat i els presidents de l’ANC i Òmnium per part del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, va acabar amb la prohibició de la Junta Electoral de zona a fer públic l’esmentat manifest, després d’una denúncia de Ciutadans. El col·lectiu de lletrats, condemna la privació de llibertats dels membres del govern i representants d’organitzacions socials, actualment a la presó. Xavier Faura, degà del Col·legi d’Advocats en parla en aquesta entrevista.

 

Dilluns 4 de desembre. Convocada Junta General Extraordinària del Col·legi d’Advocats de Tortosa. A debat, una proposta de manifest presentada per un col·lectiu de lletrats per condemnar l’empresonament de membres del govern de la Generalitat i els presidents de l’ANC i Òmnium. Minuts abans i discretament, un agent dels Mossos d’Esquadra de paisà lliura al degà una resolució de la Junta Electoral de zona. Ciutadans ha presentat una queixa per la convocatòria i en l’ordre s’insta a no publicar el manifest fins passades les eleccions.

Mitjançant un comunicat, el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, ha fet palesa la seva preocupació pels esdeveniments violents que van tenir lloc l’1 d’octubre, els quals “rebutgem i condemnem amb rotunditat”. Així mateix, van mostrar la seua solidaritat “amb els ferits i damnificats i amb totes aquelles persones que d’una manera o altra van patir lesions o angoixa per la intervenció desproporcionada dels Cossos de Seguretat de l’Estat”.

Durant el 2016 la justícia gratuïta de les Terres de l’Ebre va tramitar 6.705 expedients. Des del col·legi d’advocats diuen que la gent està poc informada sobre aquest servei que s’ofereix a les persones amb menys recursos. Per això, avui en motiu del dia internacional de la justícia gratuïta, s’ha fet una jornada de portes obertes als jutjats de Tortosa.

El Col·legi d’Advocats de Tortosa i el Col·legi de Procuradors de Tortosa han posat el crit al cel davant de l’inesperat acord del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ), en cas de centralitzar els plets relacionats amb les reclamacions de les famoses clàusules terra, des del passat dia 1 de juny, en els jutjats de les capitals de província, les quals seran ateses per un jutge en pràctiques.

Advocats i procuradors de les Terres de l’Ebre demanen que les reclamacions judicials de les clàusules terra es puguin assumir als jutjats de primera instància del territori. Una resolució del Consejo General del Poder Judicial ha centralitzat estos processos en els jutjats de les capitals de província per no col·lapsar els altres.