El passat dijous 16 de gener de 2020, al Palau de Pedralbes de Barcelona i en el marc del Dia de la Justícia, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya va celebrar l’acte de lliurament del Premi Justícia 2019, medalles d’honor i mencions honorífiques en matèria de justícia.

Aquestes distincions s’atorguen amb la finalitat de fomentar i reconèixer les iniciatives, les actuacions, els estudis i les propostes que contribueixen a una justícia eficaç, àgil i eficient, capaç d’adaptar-se a les innovacions i a les necessitats de l’entorn social que les envolten.

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa fou reconegut amb una menció honorífica en matèria de justícia tot destacant la seva activitat en favor del dret català, el suport i l’impuls a la constitució del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya i en celebració dels seus 175 anys d’història. Alhora, també per la tasca de divulgació i posada en funcionament del Centre de Mediació de Dret Privat de les Terres de l’Ebre, el primer centre de mediació a Catalunya de naturalesa no funcionarial i propi d’un col·legi de l’advocacia, a excepció del centre de Barcelona.

La menció honorífica en matèria de justícia es pot atorgar, de forma individual o col·lectiva, a les persones que hagin contribuït de manera significativa a la millora de la justícia a Catalunya. El Col·legi rebé la distinció per part de la consellera de Justícia, Hble. Sra. Ester Capella, en mans de la Degana Exma. Sra. Marta Martinez i Gellida. A l’acte hi va acudir una representació de la institució ebrenca, encapçalant-la la Junta de Govern col·legial.

Entre molts altres premiats, es va concedir també una medalla d’honor a la Lletrada de l’Administració de Justícia i directora del Servei Comú Processal General d’Amposta, Il·ltre. Sra. Paloma Sampedro Herreros. El Premi Justícia 2019 fou otorgat a l’exjutge Fernando Salinas Molina.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.