Una trentena d’advocats de les Terres de l’Ebre s’han concentrat vestits amb togues negres a les portes del jutjat de Tortosa per protestar contra les mesures cautelars imposades pel jutge del Suprem contra els polítics independentistes. Consideren que la presó provisionals és una mesura “excessiva” i reclamen l’alliberament dels encausats.

S’han concentrat en resposta a la crida que han fet diferents grups de juristes favorables al dret a decidir, com el col·lectiu Praga o Compromesos. S’afegeixen també al comunicat del Consell de l’Advocacia Catalana, que també considera la presó provisional una mesura “inconvenient i desproporcionada”. Apunten que la presó provisional ha de ser una “mesura restrictiva i excepcional, tractada amb especial cura” perquè no sigui considerada un “abús”, i tampoc “pot limitar drets fonamentals civils”.

A la concentració d’advocats s’ha sumat el col·lectiu de Iaios i Iaies per la Llibertat de Tortosa, que des d’aquest dilluns comencen la seva activitat reivindicativa amb una concentració a la plaça Alfons XII.

 

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez