Són unes condicions que s’han complert durant aquesta primavera i estiu i que justifiquen les previsions optimistes. Pel que fa a la collita de la Flor del Delta, un producte gourmet, es preveu un bon any, amb entre 28 i 30 tones recollides. La campanya s’allargarà fins a finals de la primera quinzena de setembre, un període en què esperen que, un cop obertes les basses, la manca de pluges continuï per assegurar la previsió.
Sucarrats ha explicat que la flor del Delta necessita “pocs vents”. “Durant la primavera i estiu no hem tingut massa vent i això n’ha afavorit la producció”, ha dit el gerent d’Infosa, que ha explicat que hi ha una part de les 300 basses de flor de sal que s’han renovat i han permès millorar el rendiment.
Perquè es compleixin les previsions, el temps ha de continuar sec, sense pluges abundants, durant la campanya de recollida. “Si plou normal, entre 10-15 litres, variarà poc; però amb 50 o 60 litres la quantitat de sal pot arribar a variar”, ha explicat el gerent d’Infosa.
Només entre un 10% i un 15% de la sal del delta va dirigida directament a l’alimentació humana. La resta va destinada al mercat industrial –des del tractament d’aigües, sal per piscines, mercat de pells, la indústria alimentària o de carreteres.
https://www.youtube.com/watch?v=geqNv3Bsekg