Les Terres de l’Ebre s’han promocionat com a destinació enoturística aquest dilluns al País Basc, participant d’una acció organitzada per l’Agència Catalana de Turisme amb motiu de la distinció Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025. El president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Enric Adell, ha participat de l’acte, que ha tingut lloc a Donosti.
L’acte ha servit perquè diverses persones relacionades amb el món de la gastronomia i el vi tastessin de primera mà la cuina catalana. En aquesta ocasió, les persones assistents han pogut maridar la proposta gastronòmica amb vins de la DO Terra Alta, presentats per la sommelier ebrenca Pilar Ferrando, de Vinomi Rural Experience. En aquest sentit, Enric Adell ha convidat els assistents a descobrir la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre a través de la seva gastronomia i ha destacat que “els vins de la DO Terra Alta són una excel·lent forma d’emportar-se un bocí de l’essència de les Terres de l’Ebre i són una porta d’entrada a la resta de gastronomia ebrenca”.
La gastronomia de les Terres de l’Ebre es caracteritza per l’arrelament a la tradició i a la terra, que es tradueix en productes de proximitat d’alta qualitat i una cuina agradable i deliciosa. A més, la diversitat paisatgística de la destinació explica la rica varietat de productes de la zona des de productes marítims, hortalisses, l’arròs, l’oliva o dolços.