Le Cordon Bleu Madrid ha publicat avui la llista dels joves seleccionats que participaran en la XIII edició del Premi Promeses de l’alta cuina. Entre totes les inscripcions rebudes, l’escola ha seleccionat un total de 50 estudiants per a accedir a la següent fase del prestigiós certamen nacional.
Els alumnes de Catalunya seleccionats en aquesta edició són: Roser Reverté Carles, de l’Institut Dertosa de Tortosa; Jenny Mieres García, de l’Institut d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; Francesc Camí Pujarà i Xavier Ros García, de l’Institut Cavall Bernat de Terrassa, i Bryan Quintero Pedrozo, Pablo Ruíz de Conill Isamat i Eva Serra Rossel, de la Escola d’Hoteleria i Turisme CETT de Barcelona.
En aquesta segona fase, els alumnes de cuina seleccionats procedents de 27 escoles repartides en 19 províncies de tot el territori competiran a través de vídeo receptes per un dels 10 llocs de la final. Canàries amb 10 i Catalunya, amb 7 candidats cadascuna, són les Comunitats Autònomes amb major representació en aquesta edició. També seran presents en aquesta fase del certamen altres autonomies com: Principat d’Astúries, Andalusia, Aragó, Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Galícia i Múrcia.
Pròxim pas: vídeo recepta, talent i el suport del públic
El pròxim pas serà realitzar una vídeo recepta de màxim 5 minuts de durada que hauran d’enviar abans del 22 de gener amb unes bases comunes pautades pel certamen, sobre la matèria i alguna tècnica. Així i tot, comptaran amb un cert grau de llibertat que els proporcionarà l’oportunitat de destacar, amb productes de lliure elecció si pot ser de les seves regions i s’avaluarà els seus coneixements i tècniques en el procés.
Aquestes vídeo receptes es carregaran en el canal de YouTube del premi i en l’aplicació a partir del 23 de gener, d’aquesta manera el públic que ho desitgi podrà valorar els seus vídeos favorits. Aquest vot popular s’unirà a les avaluacions dels professors de l’escola que exerciran de jurat professional per a triar als 10 alumnes que disputaran la gran final. Els 10 finalistes s’anunciaran el 25 de febrer i competiran presencialment en la seu de l’escola a Madrid el mes d’abril de 2025.
Els finalistes hauran de presentar el seu plat enfront d’un jurat professional, que en la seva última edició ha estat presidit per Eduard Xatruch, xef català 3 estrelles Michelin i 3 sols Repsol. En edicions anteriors, el jurat ha estat presidit per altres celebritats de la gastronomia nacional, com Nacho Manzano, Jesús Sánchez, Joan Roca, Diego Guerrero, Martín Berasategui o Andoni Luis Aduriz.
Sobre Le Cordon Bleu
Líder internacional en formació culinària d’alt nivell, Le Cordon Bleu compta amb més de 35 escoles en 20 països, i forma cada any a 20.000 estudiants. Le Cordon Bleu Madrid és la tercera seu europea de la prestigiosa institució francesa, després de les històriques escoles de París i Londres. A més d’impartir els seus tradicionals programes de Cuina i Pastisseria, compten amb el Diploma de Cuina Espanyola, exclusiu de la seu de Madrid. A més, també col·labora amb la Universitat Francesc de Vitòria en el grau universitari en Gastronomia.
Tretze anys impulsant a les noves generacions de xefs
El Premi Promeses de l’alta cuina és un certamen d’àmbit nacional dirigit a estudiants menors de 25 anys que cursin actualment l’últim any de formació en cuina en qualsevol centre del país i que destaquin per la seva passió i la seva visió de la cuina. El concurs ofereix l’oportunitat de continuar formant-se en Le Cordon Bleu Madrid, a través de dues beques atorgades als dos primers classificats.
En aquesta edició, la final de la qual se celebrarà en el marc del 130 aniversari de la institució, l’escola aposta per incrementar el valor dels premis: el guanyador optarà a una beca valorada en 40.000 euros, que li permetrà estudiar l’internacionalment reconegut Grand Diplôme®, i el segon guanyador, a una beca valorada en més de 23.000 euros per a cursar un diploma en qualsevol de les especialitats que ofereix l’escola. L’organització premiarà també l’esforç dels centres amb una ajuda econòmica de 1.500 € per al centre del primer classificat.
Jacobo Diz, estudiant del CIFP Passeig dones Pontes de la Corunya, va ser el guanyador de la passada edició del Premi Promeses. El jove de la Corunya, va aconseguir conquistar a un jurat presidit pel xef català Eduard Xatruch, amb l’elaboració d’un plat a partir d’unes tècniques i ingredients comuns: el colomí, l’arròs i una guarnició vegetal.