Tres establiments del territori van ser considerats com entre les 50 millors pastisseries de Catalunya durant la setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, celebrada dissabte passat. Es tracten de la Pastisseria Bahía (l’Ampolla); Pastisseria Larrosa (Flix) i Peralta Pastissers (Tortosa). La cita també va guardonar a les considerades set millors pastisseries del país, corresponents en aquest cas als set àmbits territorials en els quals l’organització considera que es distribueix Catalunya. I en aquest capítol, que agrupa les Terres de l’Ebre amb el Camp de Tarragona, la guanyadora va ser Cal Jan de Torredembarra. La pastisseria Hofmann (Barcelona) es va fer amb el Premi a la Més innovadora, la Ferrer (Olot) a la de més valor històric i La Xicra (Terrassa) a l’elaboradora del producte més singular.
Dins de la mostra internacional es van concedir també els reconeixements corresponents a la segona edició del Concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya. I en aquest apartat hi ha hagut una altra distinció que viatja cap a les Terres de l’Ebre. Si bé en primera posició va quedar la Joviat, de Manresa, la segona escola classificada va ser l’institut Dertosa (Tortosa). En tercer lloc va quedar l’institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat) i l’INS Escola d’Hoteleria i Turisme (Barcelona).