El 30 de juny i l’1 de juliol Móra la Nova acollirà la ‘VI Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori’, trobada que marcarà l’inici de la celebració dels 20 anys de constitució de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). Una jornada oberta a tothom i que tindrà per objectiu analitzar l’associacionisme en el moment actual i estudiar les tendències locals, així com repassar els projectes de present i de futur.
Dos dies i un intens programa d’activitats que començarà el mateix divendres, a la tarda, amb la presentació de les novetats editorials de l’IRMU. Posteriorment, es podrà gaudir de l’estrena del videomapatge ‘IRMU, 20 anys’, en el qual es recull la història d’aquestes primeres dues dècades de la fundació. El passi de la projecció tindrà lloc a l’interior del Mas de la Coixa, un dels masos més emblemàtics de Móra la Nova i que, actualment, acull la seu de l’IRMU. La nit la tancarà l’acte de commemoració dels 40 anys del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre amb l’actuació ‘Èric Vinaixa en poesia’, un viatge musical i poètic d’Èric Vinaixa per la increïble vida de Roc Llop. Per a l’assistència al videomapatge cal inscripció prèvia a https://www.irmu.org/news/4629.
El gruix de la VI Jornada es reserva per al dissabte. Durant el dia, es duran a terme diverses taules rodones al voltant dels estudis locals, el patrimoni i la transició energètica. Així mateix, hi haurà presentacions centrades en l’associacionisme en la societat actual, es mostraran els resultats del projecte ‘Pobles abandonats’, es reflexionarà sobre la importància dels temes de gestió en les entitats i es donaran a conèixer nous projectes. La jornada inclourà una mostra de publicacions, exposicions i pòsters de projectes, i comptarà amb un dinar de germanor.
El programa complet es pot consultar al web www.irmu.org, espai on es pot realitzar la inscripció a les diferents activitats fins al 27 de juny.
La ‘VI Jornada Institut Ramon Muntaner. Cultura i recerca en el territori’ l’organitzen l’IRMU, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i la Federació d’Ateneus de Catalunya. Hi col·laboren l’Ajuntament de Móra la Nova, el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny ‘Josep Casadó’. I es compta amb el suport de la Fundació Irla i de la Fundació Privada Mútua Catalana.