El festival Músiques en Terres de Cruïlla, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de la Sénia, enceta una nova edició apostant per l’espectacle musical de nova creació ‘Pepet i Banda’ amb la banda de l’Agrupació Musical Senienca sota la batuta del seu director Pep Vila. Aquest concert es celebrarà el proper 1 d’abril a les 19:30h a la Casa de Cultura de la Sénia i l’entrada serà lliure.
El repertori d’aquest concert ha estat concebut per a apropar el món d’una banda de rock al món d’una banda de música fent un recorregut per les cançons més cèlebres de Pepet i Marieta adaptades a estils tan diversos com el pas doble, el tango, el reggae o el chachachá.
Durant l’espectacle es podrà escoltar de temes com ‘Me moles’, ‘Somriu’ o ‘L’última i a dormir’, un total d’11 peces arranjades pels compositors Lluís Fibla, Mario Coloma i Carlos Manzanares.
El resultat és un concert que uneix la veu de Pepet amb la banda de música en un show de gran musicalitat i interacció amb el públic on els músics de la banda de música esdevenen els grans protagonistes.
Dissabte a les 17:00h pels carrers de La Sénia també tindrà lloc “La ventucada”, la primera trobada de batucades a la Vila de La Sénia, on podrem gaudir de 8 grups de batucada d’arreu del territori. La batucada TOCOXTU d’Amposta, la BOKTUCADA de Tortosa, l’ESMUVI de Vinaròs, la ROCARISTOL de Sant Rafel del Riu, LES LLOQUES de Reus, la BATU’CAVA de Deltebre, KALAKATÀ i RIUDRUMS de l’Atmella de Mar i Riudoms i SOROLL PROU de Corbera d’Ebre.
El diumenge dia 2 d’abril a les 17:00h a la Plaça Major de La Sénia, se celebrarà la tradicional trobada de danses del territori que comptarà amb la participació el Grup de dansa de la Jana, la Colla sardanista i de jotes de Deltebre, el Grup de ball de jota planera de Santa Bàrbara, el Grup la Dansa de Canet lo Roig, el Grup Sarabastall de Santa Jaume d’Enveja, el Grup de Jota de l’Aldea i el Grup de jota de la Casa d’Andalusia de la Sénia.
Després de 10 anys de recorregut, el Festival de Músiques en Terres de Cruïlla canvia de rumb i aposta per les formacions musicals de vent tant a nivell amateur com professional. El que es pretén amb aquesta nova etapa del FestivalMC és promoure, conjuntament amb les Escoles de música de les bandes, mostrar la seva qualitat, la quantitat de músics amateurs i professionals que hi estan vinculats, la seva capacitat formativa.
En definitiva, constituir un espai de trobada i un laboratori per generar sinergies amb altres manifestacions artístiques per tal de crear productes musicals i culturals creatius, i innovadora a l’hora que constituir-se en una plataforma i un parador per a promoure la professionalització de les persones que es formen a les escoles de música.
Amb aquest objectiu el proper 13 de maig es celebrarà ‘Lo Taulell’, la primera mostra de grups de vent de les Terres de l’Ebre.