Junts per l’Ebre afirma que la llei 7/2022 no prohibeix la crema de residus de l’agricultura i demana celeritat al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural el Reglament de desenvolupament que habiliti la crema.

Segons la formació, la llei estatal Llei 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sols contaminats per una economia circular, i que afecta el tractament de residus agrícoles que recull la normativa europea “en cap cas prohibeix expressament la crema de residus vegetals”, asseguren. A més, recorden que l’article 27 d’aquesta llei disposa: “es podrà permetre la crema d’aquests residus amb caràcter excepcional, i sempre que estiguin autoritzant amb la corresponent autorització” fet com totes aquelles persones propietàries de  finques són els tràmits que s’estaven fent fins ara per tal de poder dur a terme la crema de les restes vegetals.

Per tant, des de Junts, demanen al Departament d’Acció Climàtica “la màxima celeritat per l’aprovació del reglament de desenvolupament d’aquesta llei per evitar costos i danys als propietaris de finques agrícoles, tal com han fet altres comunitats veïnes que ja permeten aquesta tasca a les respectives finques rurals”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.