A la moranovenca Marta Abella li van diagnosticar celiaquia amb 18 anys, una malaltia autoimmunitària que no permet menjar productes amb gluten. Menjar es va convertir en una nova feina, ja que l’oferta de productes als mercats no era tan àmplia com quan menjava aliments amb gluten. Durant la pandèmia el temps lliure de la Marta va augmentar, i això la va dur a prendre una decisió amb relació a la seva alimentació. Volia provar coses noves. Va ser llavors quan va decidir elaborar els seus propis productes, per a ella i per a familiars amb la seva mateixa condició alimentària. “Sempre m’ha agradat cuinar, i investigant què era el menjar sense gluten vaig començar a fer receptes i vaig descobrir que m’agradava molt el què feia”, comenta Marta Abella. 

Va començar penjant receptes al seu Instagram privat, i enfront de la resposta positiva dels seus seguidors, va decidir obrir un ara fa gairebé dos anys perfil professional, @viuresensegluten. “La gent tenia molt bona resposta, i em va agradar cada vegada més”, afirma Marta. 

L’acollida, però, només ha estat riberenca; molta gent d’arreu de Catalunya coneix el perfil d’Instagram, i molts li han demanat els seus productes, però de moment només cuina per encàrrec a persones de la comarca. Amb tot, es planteja en un futur poder fer encàrrecs a nivell professional. Ara està estudiant cuina i direcció de cuina, i espera poder arribar lluny amb aquest projecte. Si més no, el que més demana la gent són les pizzes per encàrrec, però les galetes no es queden gens lluny; els seus plats estrella en podríem dir. Tot i això, els pastissos també estan força sol·licitats. 

Amb tot, també ha col·laborat amb La Llatadora a La Llatadora Fest, on va estar fent creps i venent alguns dels seus productes. Això li ha obert portes a col·laborar fent tallers amb altres entitats, com ara un esplai infantil. No descarta, però, fer-ne més en un futur proper, ja que li agraden molt i “m’ho passo molt bé, disfruto molt”. 

El seu objectiu principal és poder tenir en un futur una empresa online, però vendre productes a restaurants o botigues també és un pas que espera poder dur a terme. A més, vol continuar amb el seu perfil d’Instagram, ja que l’omple molt saber que agrada allò fa, i mostrar que es pot fer a casa. “I si el dia de demà aconseguir convertir-ho en negoci, doncs millor”, confirma.

Actualment només té Instagram, però li agradaria poder obrir la seva pàgina web per a fer encàrrecs fora de la Ribera d’Ebre. Amb tot, el que més gaudeix és fer receptes, penjar-les a les xarxes socials, i veure el feedback de la gent. També li agrada investigar nous ingredients i receptes.