Aquest dissabte, 23 de juliol, s’ha presentat a l’Ampolla la desena edició del Torneig de futbol base Jordi Pitarque Ceprià, en memòria del desaparegut exjugador del CF Reus, mort als 23 anys per una aturada cardiorespiratòria.El Torneig tornarà a celebrar-se enguany després de dos anys d’aturada per la pandèmia i torna amb la celebració del desè aniversari. En esta desena edició s’ha ampliat el número d’equips participants, amb un total de 40 clubs inscrits. El Torneig Jordi Pitarque se celebrarà a l’Ampolla al mes de setembre i en dos caps de setmana: el dissabte 10 de setembre es farà la fase prèvia amb 24 equips inscrits del camp de Tarragona  i Terres de l’Ebre. D’aquests 24, 6 passaran a la fase final que es disputarà els dies 17 i 18 de setembre amb la participació dels equips dels clubs més importants com el F.C Barcelona, l’Espanyol, el C.F València o el Villareal. A més per primer cop participarà l’Atlètic de Madrid: “És un equip que encara no havia participat i, per tant, per a nosaltres és una satisfacció comptar amb l’Atlètic de Madrid l’any del desè aniversari”, ha dit Josep Roca, director del Torneig.

Aquest dissabte s’ha fet a l’Ampolla la presentació de la desena edició del Torneig, en una jornada amb xerrades i ponències dirigides a tècnics i coordinadors del futbol base. En el marc de la trobada, l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa ha anunciat que les instal·lacions esportives de l’Ampolla duran el nom de Jordi Pitarque Ceprià. “Amb la construcció del nou pavelló, que està molt integrat al camp de futbol, havíem pensat de donar-li un nom a totes les instal·lacions esportives que ara duran el nom de Jordi Pitarque i ho farem efectiu el dia de la final del Torneig”, ha dit Arasa.

Este torgenig de futbol base, en categoria aleví, recorda al jove Jordi Pitarque, que va morir amb 23 anys per una aturada cardiorespiratòria. El jove jugava amb el CF Reus quna va morir i estava molt implicat en la promoció del futbol base. Des de la seva mort, l’Associació Jordi Pitarque Ceprià treballa per mantenir viva la seva memòria i totes les activitats que fan tenen caràcter solidari. Tota la recaptació del Torneig es destinarà al projecte de recerca sobre malalties cardiovasculars i mort sobtada que han signat amb la Fundació Doctor Ferran. A més al llarg d’estos anys han finançat la instal·lació de desfibril·ladors en diferents punts de l’Ampolla i també en altres poblacions del territori.

 

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.