L’ajuntament d’Alcanar haurà de presentar demà un aval de 2,4 milions d’euros al jutjat de Tarragona pel cas Turov. La sentència obliga a indemnitzar per danys patrimonials als 24 propietaris particulars i deixa al consistori canareu en una situació financera molt delicada, ja que aquesta garantia se suma a totes les despeses extraordinàries com el dels aiguats de 2018 i 2021 i del temporal Glòria. Aquesta quantitat s’ha de sumar a més l’enderrocament i el milió d’euros que ja va pagar el 2018 per la mateixa causa la promotora pels vuit habitatges que posseïa. Un total de 4 milions d’euros que obliga a demanar un crèdit i elevar l’endeutament per sobre del 50%.

El mateix tribunal ja va sentenciar el 2012 l’enderrocament dels habitatges, un cost que també l’haurà d’assumir el consistori i que calculen sobre els 140.000 €. Això fa que el cas tingui un cost total per a les arques municipals de més de 4 milions d’euros. El qual obliga a l’ajuntament a demanar un crèdit i elevar l’endeutament del pressupost municipal per sobre del 50% i després de les depeses extraordinàries pels danys i reparacions dels aiguats del 2018 i 2021 i el temporal Glòria.

El cas va esclatar després que una veïna denunciés als tribunals que els treballs preveien construir 32 apartaments en parcel·les que només podien albergar 9 cases unifamiliars. En aquell moment, fa deu anys, la investigació va treure a la llum que l’atorgament de llicències d’obres irregulars a la zona va ser una pràctica habitual entre els anys 1997 i 2003 on van autoritzar 614 habitatges on segons el pla urbanístic només es podien construir 179.

Ara l’ajuntament celebrarà demà un plenari municipal extraordinari on s’aprovarà una modificació de crèdit que serà el document que entregarà al jutjat, com a garantia, mentre negocia amb les entitats bancàries.