La Comissió d’Educació aprova per unanimitat una proposta de resolució per a la construcció d’una nova escola al barri de Remolins, a Tortosa. El text, defensat pel diputat tortosí d’En Comú Podem, Jordi Jordan, demana també l’inici immediat d’obres de manteniment fins que el nou centre no estigui disponible.

Jordan ha mostrat la seua satisfacció “perquè és un pas més que la comissió  d’educació del Parlament hagi donat llum verda a la nostra proposta, però ara exigirem  que no es quedin en paraules i que d’acord amb l’Ajuntament, busquen els terrenys  perquè la construcció de la nova escola pugui ser una realitat durant els propers anys”. 

L’escola del barri de Remolins de Tortosa és una de les més antigues de la ciutat. Avui  en dia encara manté a grans trets l’estructura inicial de l’immoble construït als anys 40, i que ja ha quedat totalment superat per les necessitats actuals i agreujat per la Covid-19, que va provocar el trasllat de part del seu alumnat a l’Escola Oficial d’Idiomes per buscar espais alternatius i complir amb les mesures d’higiene. 

A més a més, esta escola està considerada d’alta complexitat  per la tipologia d’alumnat que alberga, la majoria del qual prové de famílies vulnerables des del punt de vista socioeconòmic. És per això, que segons el diputat de Movem “urgix més que mai garantir les condicions materials d’este servei educatiu  tenint en compte els criteris d’equitat que mereixen tot l’alumnat de la ciutat de Tortosa  i la resta del país”. En paraules de Jordan “esta nova escola ha de significar un pas per  acabar amb la segregació escolar que tenim a la ciutat, dotant a la part nord d’un centre  modern, adaptat al segle XXI, que volem que estigui vinculat als estudis de Magisteri  que imparteix la URV al Campus de Tortosa.”

La proposta defensada pel diputat tortosí, no només exigix la construcció d’aquesta  nova escola, sinó que en demana l’inici immediat d’obres de manteniment fins que la  nova escola no estigui disponible per tal de mantenir l’activitat ordinària del centre i la  seguretat dels alumnes. Estes obres han de consistir en la instal·lació una tanca a  l’inici de la rampa per evitar l’entrada al centre de persones alienes, l’arranjament del  paviment de la rampa d’accés al centre escolar, pintar la façana exterior del centre i  actuar sobre el paviment del pati de l’escola atès que està en molt mal estat. A l’interior  s’ha de pintar i fer una actuació general d’obra menor en tot el centre, entre els quals  la millora del paviment de les aules i els passadissos, a més de renovar les persianes  del centre que es troben en mal estat. 

Quan a la nova escola, Jordan aposta per construir un nou centre escolar proper al campus de la Universitat Rovira i Virgili a les Terres de l’Ebre, situat a la mateixa  capital del Baix Ebre. Una opció que podria permetre que la comunitat educativa de  l’escola Remolins i els estudis d’Educació Infantil i Primària del campus ebrenc  compartissin sinèrgies i projectes de col·laboració tal i com passa en altres universitats  catalanes. 

En relació a l’aprovació d’aquesta proposta Jordan és mostra satisfet i conclou: “Al juny  del 2020 Movem Tortosa vam aconseguir l’aprovació d’una moció al ple de l’Ajuntament  de Tortosa perquè aquest posés a disposició de la Generalitat els terrenys, ara  aconseguim que el Parlament aprovi la construcció de la nova escola a Remolins, són passos que demostren lideratge i que estem defensant amb força el que mereix  Remolins i la comunitat educativa de tota la ciutat”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.