Crear una joia esmaltada, descobrir el fanzín i el còmic DiY, aprendre a escanejar en 3D,  fer un típic plat de pitança amb terrissa… Són algunes de les propostes dels nous cursos  d’estiu de l’Escola per l’Art i la Cultura a la seva seu de Tortosa. En total, s’hi duran a  terme vuit cursos de curta durada, durant el mes de juliol. La inscripció ja és oberta, i es  pot formalitzar a través de la pàgina de l’Escola, on també hi  figura la informació al detall dels cursos. Les places són limitades. 

En concret, l’Escola per l’Art i la Cultura organitza els següents cursos: 

-Una joia en esmalt al foc. 5, 6 i 7 de juliol. El curs permet conèixer la tècnica de l’esmalt,  experimentar amb les diferents pols, el coure i el foc i aprendre a crear una joia de petit  format. La docent del curs és Esther Heras. 

-Taller de còmic i fanzín DIY. 4, 5, 6 i 7 de juliol. Descobrir el còmic i el fanzín DIY (fes ho tu mateix) amb pocs recursos. Aprendre a expressar les idees amb diferents tipus de  formats i d’enquadernacions. El taller anirà a càrrec d’Alba Domingo. 

-Introducció a l’escaneig 3D. 4 i 6 de juliol. Aprendre a escanejar espais i objectes reals  mitjançant la càmera fotogràfica del mòbil i l’ordinador. El docent és Pau Magrané. 

-Kit bàsic per millora la comunicació visual del teu projecte. 6 de juliol. Permetrà  l’alumnat aprendre recursos per millorar la comunicació visual i adaptar-la a les  necessitats del projecte. Sessió impartida per Joan Marc Clofent.

-Creació d’experiències multisensorials. 4 i 5 de juliol. Curs per experimentar amb els  sentits, i conèixer obres artístiques que estimulen altres sentits que no són els cinc  tradicionals, com ara el tèrmic o l’equilibri. La docent és Yolanda Uriz.  

-Aquarel·la bàsica. 4, 6 i 8 de juliol. Curs pràctic per conèixer-ne les tècniques bàsiques.  Impartit per Itziar Solla.  

-Enquadernació d’un llibre objecte amb pàgines desplegables. 4 i 6 de juliol.  Aprendre a crear un llibre objecte o llibre d’artista. Concretament, es proposa una  enquadernació amb fulls de diverses mides, cosits entre si. El curs és a càrrec de Cèlia  Mirete.  

-Introducció a la terrissa: el plat de pitança. 6, 7 i 11 de juliol. Curs d’iniciació a la  terrissa tradicional, per aprendre a fer una pitança. Curs impartit per Jordi Avante.  

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.