Junts per Tortosa reivindica la transformació de la ciutat durant els últims 15 anys. Des del partit defensen els canvis, tant a nivell urbanístic com en l’àmbit social. Defensen que el període des del 2007 ha coincidit amb els governs encapçalats per la gent  de Junts per Tortosa, que ara es reivindica com “l’única formació amb la  capacitat per dur a terme accions ambicioses sense descuidar les accions  de petit abast que també tenen incidència en els tortosins i tortosines”. Ara, l’equip que encapçala Meritxell Roigé vol posar en valor tota la feina duta  a terme en els darrers 15 anys fent evident una “exhaustiva i impressionant  transformació de Tortosa”, en tots els àmbits, barris i sectors. 

Es tracta d’un recull d’algunes de les centenars d’actuacions dutes a terme els  darrers quinze anys, primer amb l’alcalde Ferran Bel i ara amb l’alcaldessa Meritxell Roigé al capdavant de la ciutat. “Hi ha grans obres que han  transformat completament la ciutat, però també altres d’un format més  reduït o de millora continuada de la via pública”, ha detallat Roigé, qui ha posat  de manifest que “cal fer memòria, molts dels carrers i places pels que passem  cada dia han sofert grans transformacions”. 

Des de Junts per Tortosa asseguren que algunes de les actuacions més destacades que han contribuït a transformar la  ciutat els darrers anys són la transformació de la plaça de l’Ajuntament i la plaça  de la Catedral, la recuperació del Museu de Tortosa a l’antic escorxador, els Centres d’Interpretació de la Setmana Santa i del Renaixement, el Centre Cívic de Ferreries, els nous equipaments esportius, el complex esportiu Win Tortosa i  Win Jesús, la millora continuada en la via pública: voreres, enllumenat, asfaltatge,  camins, parcs infantils… les millores en sostenibilitat i mobilitat, els nous carrils  bici, les noves places de pàrquing a la ciutat, els Bons Tortosa, els esdeveniments  nacionals i internacionals esportius i culturals i la captació d’empreses com  Decathlon, Leroy Merlín, Kronospan i Florette, que han estat possibles per la  industrialització dels polígons Catalunya Sud i la urbanització dels portals  d’entrada a la ciutat, que generen oportunitats i llocs de treball a la nostra ciutat.

La transformació, segons afirma la formació, no només s’experimenta a nivell urbanístic, sinó que també ha  millorat altres àmbits de la societat tortosina. Com la directament relacionada amb  les persones, en la qual s’han posat en marxa programes d’atenció que són  referents al conjunt de Catalunya, com el Projecte d’Intervenció Comunitària  Intercultural, el programa Sempre Acompanyats, la detecció de problemes amb  la gent que viu sola a casa, a través del monitoratge a distància del consum  d’aigua, o programes d’integració de les comunitats del municipi, com ara  Ujaripén, entre molts d’altres. 

Des del partit del govern asseguren que també s’ha produït una transformació en la descentralització del  municipi, amb la creació de les EMD de Bítem i Campredó i l’impuls, en els  propers mesos, del procés per decidir la creació de l’EMD dels Reguers. A nivell  municipal, l’acció d’este govern també ha servit per a sanejar les finances  municipals, reduint l’endeutament als nivells més baixos que es coneixen a  l’Ajuntament de Tortosa, racionalitzant i pràcticament eliminant les factures sense  consignació (extrajudicials), i reduint al màxim el període mitjà de pagament a  proveïdors. 

El 16 de juny, coincidint amb el 15è aniversari des que Ferran Bel va ser investit  alcalde al 2007, l’alcaldessa Meritxell Roigé va conversar amb l’exalcalde dins del  seguit de xerrades Tortosa De Prop. La conversa va repassar l’obra de govern  duta a terme aquests darrers 15 anys. Aquesta conversa es pot recuperar a les  xarxes socials de l’alcaldessa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.