L’ajuntament de Santa Bàrbara demana solucions als fums i olors que emet Biosansa CatSud de la Galera en el seu procés d’assecament de la sansa. Des del consistori afirmen que ja s’han posat en contacte amb l’ajuntament veí per fer saber la problemàtica, traslladar les molèsties dels veïns i comerciants. La planta es troba a un escàs quilòmetre del nucli urbà, encara que dintre del terme de la Galera.

Segons informa el consistori, l’empresa els ha comunicat que la sansa que estan gestionant ara a la planta de la Galera té una olor desagradable perquè s’ha acumulat durant la campanya de l’oliva. Aixó i l’espera dels permisos per al processament ha fet que fermenti i tingui una olor més forta del normal. L’alcalde, però no acaba de confiar, ja que la planta va funcionar durant 3 anys, dels 2008 al 2010 i les olors, diu, eren molt similars.

Els veïns ja fa setmanes que es queixen del vapor que per efecte del vent arriba a la població. De fet, l’Associació ambiental AMEVESABA ja està recollint signatures, porten prop de 400, que s’entregaran als ajuntaments i al Departament d’Acció Climàtica per intentar acabar amb l’acció d’una planta que funciona 24 h els 7 dies de la setmana.