La mel ebrenca de Rafael Múria està d’enhorabona pels diversos premis obtinguts durant la gala del II Concurs ‘Les millors mels catalanes’ que han tingut lloc durant la celebració del Dia Mundial de les Abelles. Mel Múria ha obtingut el màxim reconeixement dels guardons, ja que ha estat premiada amb el ‘Premi Reina de les mels’, i també ha estat guardonada amb el ‘1r Premi de la Mel de mil flors’.

Aquest certament s’organitza amb la intenció de premiar a les mels de millors qualitat produïdes a Catalunya. L’entrega dels guardons ha anat a càrrec de Cristina Massot, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Alimentàries del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i els representants de les entitats organitzadores.

El concurs ha distingit les millors mels de les modalitats de romaní, de mil flors, de muntanya i monofloral amb quatre premis, a més de la mel més ben puntuada ‘Premi Reina de les mels’, pels membres del jurat, que ha estat reconeguda amb un premi especial. El jurat ha valorat, per puntuar  les mostres, l’aspecte, el color, el flaire, el gust i el tacte de les mels. El jurat ha estat integrat pels experts i especialistes en apicultura Miquel Gil, tècnic de la Cooperativa Apcola Tarragonina; M. Àngels Boixadera, experta en cata de mels, i Miquel Alemany, de Mels Alemany.

El concurs ha estat organitzat per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l’Associació Catalana d’Apicultors, Apícola Tarragonina, Apicultors Lleidatans, Apicultors Gironins, l’Associació d’Apicultors de Barcelona, Apicultors Ecològics Associats i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i la marca Catalunya on el menjar és cultura.

A l’acte d’entrega dels guardons també han assistit Jordi Armengol, responsable de Sectors Ramaders d’Unió de Pagesos; Josep Maria Claria, responsable del sector de l’Apicultura d’Unió de Pagesos; Joan M. Llorens, cap de la sectorial d’Apicultura de JARC; Miquel Gil, representant de la FCAC, i representants de les associacions d’apicultors catalanes.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.