Amposta ha tornat a celebrar, després de dos anys de parada per la pandèmia, la festa del mercat a la plaça. Una festa on, ampostins i ampostines, fan una recreació de la vida a Amposta fa 100 anys. En aquesta XIV edició la temàtica principal ha estat el comerç local.

Durant tot el cap de setmana ampostins i ampostines han pogut gaudir de més d’un centenar d’activitats de caràcter festiu com jocs tradicionals, espectacles de teatre o visites guiades, entre d’altres. No només això sinó que un any més la capital del Montsià ha tornat a recordar les parades ambulants de principis del S.XX amb el mercat d’artesans, oficis tradicionals i queviures.

Adam Tomàs, alcalde d’Amposta: “Entre tothom hem fet que una vegada més la festa del mercat  hagi estat un èxit de participació i hagi estat una festa feta per la gent. Per tant, crec que ho hem aconseguit una vegada més. S’ha vestit moltíssima gent de època i hem tingut molta participació en totes les activitats. Estic convençut que l’èxit econòmic que ha tingut sobre tots els sectors que hi han participat ha estat enorme.”

Amb aquesta festa es va posar a prova la iniciativa dels gots reutilitzables. En van vendre més de 15.000 entre divendres i diumenge, el que ha fet que sigui una festivitat més sostenible.