Deltebre està d’aniversari perquè just avui es compleixen els 45 anys de la segregació d’aquesta població de Tortosa i de la unió de la Cava i Jesús i Maria per constituir un municipi independent. Per a commemorar-ho, l’Ajuntament va organitzar ahir al vespre un acte institucional i, tot seguit, es va inaugurar l’exposició “Deltebre. Desermant records” al Centre DeltArt. Aquesta exhibició fa un repàs sobre els fets més importants de la història del municipi. “Deltebre compleix 45 anys, 45 anys d’història, 45 anys de persistència, 45 anys d’esforç, 45 anys d’il·lusions. 45 anys que ningú ens ha regalat res i que tot ho hem hagut d’anar treballant i evolucionant per arribar fins a on som i avançar encara amb molta més il·lusió de cara al futur”,  ha destacat l’alcalde del municipi, Lluís Soler.

Aquest acte s’emmarca dins de DeltaFira i Mescla. Per això, el convidat d’honor d’enguany, Albert Vidal, cofundador de l’agència Vèrtex Comunicació, també hi ha estat present. Vidal ha destacat el caràcter treballador i obert dels deltebrencs i les deltebrenques, però n’ha remarcat una debilitat: “Ens costa reconèixer les coses, tenim poca autoestima. I a vegades ens pensem que les coses perquè les fa algú de fora o perquè es fan des de fora es fan millor. Penso que aquí a vegades ens equivoquem una mica. I que hi ha molta gent molt preparada que tenim molt de talent aquí al poble, en tots els àmbits, però que a vegades no els donem la importància o els valorem com ho hauríem de fer”.

A continuació, s’ha inaugurat l’exposició “Deltebre. Desermant Records” al Centre DeltArt. Aquesta mostra fa un repàs dels fets històrics més rellevants del poble dels últims 200 anys.

Autor:

Periodista