El Parlament de Catalunya aprova instar a la Generalitat a construir un nou hospital a les Terres de l’Ebre. Els punts referents al nou centre sanitari han rebut el suport majoritari de la cambra catalana exceptuant a Esquerra Republicana de Catalunya, que s’ha abstingut. Concretament la moció demana “Impulsar la construcció d’un nou hospital a Tortosa en una nova ubicació que s’ajusti a les exigències actuals”, a més que demana “celeritat” al Departament de Salut perquè presente un projecte. Durant les intervencions, Junts, qui ostenta la conselleria, ha assegurat que es remodelarà el Verge de la Cinta, tot i que en vistes de la construcció del nou centre sanitari.

El diputat Jordi Jordan ha proposat un emplaçament per al nou hospital, que es situaria en uns terrenys a tocar a l’Eix de l’Ebre entre Ferreries i Jesús, “ben connectats amb els territori a través de la C-12, amb prou superfície i que dinamitzaria Ferreries i l’EMD de Jesús” ha exposat Jordan.

Ho han fet en el marc de la moció sobre l’impuls i la dinamització de les Terres de l’Ebre, presentada pel grup parlamentari d’En Comú Podem, que s’ha aprovat en la seua gran majoria. Aquesta incloïa diversos temes d’importància com la salut, la mobilitat, la industrialització o l’educació.

La moció ha tractat altres temes com l’impuls per uns nous estudis de medicina a Tortosa o la impartició de més cicles de formació professional. Altres punts que també ha aprovat el Parlament de Catalunya han estat referents a la industrialització del territori com l’ampliació del Catalunya Sud i la connexió del polígon amb un ramal ferroviari. També s’ha demanat la redacció del projecte de desdoblament de l’Eix de l’Ebre a la C-12, un punt aprovat amb els vots contraris del govern. Un dels punts que ha rebut tots els vots afirmatius és instar a resoldre les mancances estructurals de les línies R15 i R16. També es demana al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que aprovi “de forma immediata el pla per a la protecció del litoral del Delta”.

Tot i això, hi ha hagut dos punts que no tingut el suport majoritari de la cambra catalana com la promoció d’un Pacte per l’Ebre que significaria la reducció del ministransvassament de l’aigua al Camp de Tarragona. Tampoc s’ha aprovat la petició de crear de manera urgent l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre.

Autor: