El club cicloturista Garnatxa Bikers i el Consell Comarcal de la Terra Alta han presentat la marxa cicloturística Garnatxa Gravel & BTT Ride, un esdeveniment esportiu que creuarà 6 municipis de la comarca, incloent-hi la Via Verda, i que s’adreça a bicicletes tipus Gravel i BTT.

Aquesta marxa dóna continuïtat a la cursa del 2019, parada el 2020 per la Covid. Enguany la recuperen en la mateixa il·lusió i força. La cursa està enfocada a bicicletes tipus Gravel – una bicicleta de carretera adaptada a circulació per camins – però les BTT també hi tenen cabuda. Per aquest motiu, hi haurà sortides diferenciades d’acord amb les característiques de les bicicletes. 

Tamateix hi haurà dos tipus de recorreguts. Un de 100 km amb 1.500-1.700 metres de desnivell que creuarà els termes municipals de Gandesa, Corbera d’Ebre (punt de partida d’amdós recorreguts), Batea, Caseres i Bot, on a més una part del seu recorregut es durà a terme per la Via Verda de la Terra Alta, a l’alçada de Bot i la Fontcalda, i un altre de 50 km, encara per definir, més assequible per als participants. L’aforament màxim és de 500 persones, i esperen, al menys, aconseguir 200 participants. 

El Consell Comarcal espera que aquesta iniciativa capti un turisme més familiar, que a la vegada vulgui gaudir de la comarca, i que podrà gaudir de les diverses experiències turístiques, ja que al juny els espais naturals, les activitats de memòria històrica o l’enoturisme són alternatives interessants.

La marxa d’adreça a participants a partir dels setze anys i es durà a terme el proper 18 de juny. Les inscripcions a la cursa ja estan obertes a la pàgina web de Garnatxa Bikers i tothom qui vulgui podrà apuntar-se fins el proper 16 de juny. El club ciclista destinarà un euro de cada inscripció a la cursa a la fundació solidària La Nineta dels Ulls.