“Ja n’hi ha prou de passar-se la pilota, si el govern de la Generalitat realment vol construir un nou hospital que ho faci ja!” amb aquestes paraules el portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tortosa i Vice Primer Secretari de la Federació del PSC a l’Ebre, Enric Roig, ha mostrat la indignació dels socialistes davant el darrer episodi d’ERC de l’Ebre, que ara ha exigit al Govern una solució immediata i definitiva a la situació de l’Hospital a Tortosa.

Roig ha recordat que quan la conselleria de salut era d’ERC aquestes apostaven per l’ampliació de l’actual Hospital Verge de la Cinta i no van fer “absolutament res” i ara, que està en mas de Junts, canvien de posició i demanen “una solució immediata que ara sí contempla la construcció d’un nou hospital”. “A ERC els hi hauria de caure la cara de vergonya, ells tenen la presidència del Govern i si realment volen solucionar el problema ho poden fer” ha manifestat Roig.

Roig denuncia que “una vegada més estem davant d’una total i absoluta manca de voluntat del govern català per resoldre aquesta mancança tan reivindicada per la ciutadania, per diferents col·legis professionals, entitats i institucions i ara des de la Plataforma per un nou hospital a les Terres de l’Ebre” i vol deixar palès el “cansament de la ciutadania” envers la “total dispersió i deixadesa del govern de la Generalitat” que “no dona cap solució i només tira pilotes fóra.”

A més ha recordat que, davant aquesta situació i de la inactivitat d’ERC i Junts, el PSC, que sempre ha mantingut una posició ferma per la construcció d’un nou hospital de Terres de l’Ebre a Tortosa, ha portat una proposta de resolució, de manera conjunta amb els grups de la CUP i d’En Comú Podem, al Parlament de Catalunya per solucionar aquesta demanda.

En aquesta proposta s’insta al Govern a garantir els recursos econòmics per construir de forma urgent un nou Hospital a Tortosa, com a centre hospitalari referent a Terres de l’Ebre, en un espai amb bona accessibilitat i mobilitat i que tingui garantida qualsevol necessitat de creixement futur. “Proposta que encara no s’ha debatut i que esperem es faci en breu.”

“Creiem que Tortosa i les Terres de l’Ebre no es mereix aquest tracte ni aquesta manca de sensibilitat per part d’un govern, que continua demostrant que no té gens clar com abordar la manca d’un nou hospital a Tortosa, i que continua duent a terme una actitud erràtica del Departament de Salut amb continus canvis de rumb i de propostes”, ha manifestat. “Ja han estat tres consellers que han fet anuncis diferents que no han donat lloc a cap solució i potser a hores d’ara ja tindríem un nou hospital” explica Roig.

“Vivim en un temps complex en el que necessitem seguretats. La ciutadania ja no es creu les propostes de la Generalitat ni als seus partits, que no donen cap mena de confiança, i mentre veuen com passa el temps, cauen les opcions i es perden diners” ha reblat Roig.

“No volem més discriminacions cap a les Terres de l’Ebre. Necessitem un govern que aposti fermament per un nou hospital”. En aquesta línia Roig ha reclamat que “pel PSC el centre de les nostres polítiques són les persones, per això ens preocupen els i les pacients i usuàries de l’Hospital Verge de la Cinta que són qui acaben patint les conseqüències.”

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.