La pandèmia ha evidenciat les retallades en la salut pública que els centres arrosseguen des del govern d’Artur Mas. Malgrat que enguany els pressupostos de la Generalitat (11,2 milions d’euros), s’eleven gairebé 4 mil milions d’euros respecte al mandat del convergent, els sindicats asseguren que no és suficient per a sufragar les conseqüències derivades del coronavirus. Diuen que la despesa que genera l’atenció a la pandèmia i la fase posterior és molt superior.

De fet, el document només contempla 585 milions d’euros per a enfortir l’atenció primària i els serveis hospitalaris, un 17% del total quan l’Organització Mundial de la Salut recomana que en sigui un 25%. La resta, un 83% es destina a la Covid, o a dotacions de personal, entre d’altres.

A l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa noten les carències amb la pèrdua de contractes indefinits i la manca d’espai, que, segons ells, només es pot solucionar construint un nou centre.

Autor: