Els xiquets i les xiquetes de les Terres de l’Ebre han tornat als centres educatius aquest dilluns, un cop finalitzades les vacances nadalenques. Aquest retorn coincideix en un moment preocupant pel que fa al nombre de contagis de Covid i amb un canvi de protocol pel que fa als confinaments si hi ha hagut contacte amb positius. Només es faran quarantenes quan hi hagi cinc casos o més d’infecció en una aula, o bé si el 20% dels alumnes estan contagiats, en un període igual o inferior a 7 dies.

La mesura no distingeix per edat, però afectarà, principalment, els alumnes de primària, perquè encara no estan vacunats. En l’anterior protocol, els contactes estrets vacunats amb la pauta completa ja no havien de fer quarantena. Per tant, a secundària ja hi havia molts menys confinaments. Pel que fa als no vacunats, sí que s’hauran de confinar.

En el cas que un professor o mestre doni positiu, el Departament d’Educació ha assegurat que es cobrirà la baixa l’endemà que es comuniqui.

Pel que fa a les mesures d’higiene i prevenció són les mateixes des de l’inici de curs i la mascareta continua sent obligatòria pels majors de sis anys.

 

Autor:

Periodista