Ciutadans (Cs) ha reclamat al govern de la Generalitat una inversió de 7 milions d’euros per protegir el Delta de l’Ebre i gairebé 5 milions per al nou hospital de Tortosa. Són dues de les esmenes presentades als pressupostos de la Generalitat i que arriben a les 600 a tot Catalunya. El diputat de Cs per Tarragona, Matías Alonso, ha remarcat que “es tracta de dues actuacions imprescindibles per aquest territori” i ha afegit que les Terres de l’Ebre necessiten “aquests 12 milions d’euros d’inversió” i “deixar d’estar a la cua de Catalunya”. Per això, ha lamentat que “el govern, amb el suport dels Comuns, hagin tombat aquestes esmenes a la Comissió d’Economia”, però ha assegurat que “Cs les manté per debatre-les i votar-les al ple del Parlament d’aquest dijous”.

Pel que fa a l’hospital, Alonso considera que “les Terres de l’Ebre necessiten un nou centre de referència, tal com reclama el territori” i ha destacat que “malgrat que l’actual pugui necessitar reformes, ampliar-lo no és la solució i tindria uns costos que s’acabarien disparant”. “L’acord tancat per En Comú Podem i el govern és insuficient perquè només es refereix a començar a parlar del nou centre, però això ja fa temps que s’hauria hagut de fer i, de moment, als números de la Generalitat el nou hospital Verge de la Cinta no hi apareix”, ha explicat. Sobre el Delta de l’Ebre, el diputat de Cs ha remarcat “el compromís amb la seva defensa, cosa que vol dir mantenir la línia de mar i evitar que es perdi més terreny”. “La Generalitat, igual que l’Estat, va molt tard i cal fer les inversions necessàries, que han de començar per moure arenes”, ha finalitzat.

Per la seva banda, el portaveu de Cs a l’Ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar, ha destacat que “les esmenes presentades al pressupost de la Generalitat van en la línia del que hem demanat des del grup municipal” i s’ha referit a la “necessitat que Tortosa tingui un nou hospital”. En aquest sentit ha reiterat la petició que “l’Ajuntament faci els tràmits necessaris per tenir uns nous terrenys per acollir el nou centre” i ha assegurat que “aquest punt dibuixa un model de ciutat determinat i és un dels punts que fan impossible compartir el pressupost municipal presentat per l’alcaldessa”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.