Esquerra Republicana-Tortosa Sí sosté que el govern local, que encapçala Meritxell Roigé, no ha buscat en cap moment acords amb els grups de l’oposició, sinó que planteja una proposta i exigeix que la resta de grups l’aproven. “Això no és negociar amb la resta de grups, per negociar cal generositat, transparència i que tothom es faci seves les propostes, com passa en altres administracions, com per exemple el Consell Comarcal del Baix Ebre, on tot i governar en majoria, el pressupost s’ha aprovat sense cap vot en contra”, ha manifestat Faura.

A més, el grup republicà ha recordat que ja el 2019 va oferir a l’alcaldessa pactar un projecte de ciutat, amb actuacions durant quatre anys, un oferiment que Roigé va descartar i va optar per un pacte amb el PSC. “Esquerra no vam aprovar el pressupost del 2020, però vam permetre la primera modificació pressupostària, en cap moment hem bloquejat l’Ajuntament”, ha assenyalat el portaveu del grup municipal.

Per l’exercici del 2021, el govern municipal no va formular els comptes i va optar per una modificació pressupostària i una operació de crèdit de 9,5 milions d’euros que Esquerra va rebutjar. “No podem aprovar un pressupost que inclourà aquest crèdit, no compartim les actuacions que ja hi ha planificades, ni l’increment de l’endeutament de les finances municipals”, ha dit Faura.

En aquest sentit, Esquerra ha mostrat preocupació per l’increment de l’endeutament municipal que aquest 2021 s’enfilarà als 36,5 milions d’euros. Així, mentre que del 2016 al 2019, quan Esquerra formava part del govern local (amb la regidoria d’Hisenda), l’endeutament va reduir-se 10 milions d’euros i es va situar en 29,6 milions d’euros, en els últims dos anys l’endeutament ha crescut prop de 7 milions d’euros.

D’altra banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí sosté que el govern local té fórmules alternatives per tirar endavant els comptes municipals, bé sigui amb modificacions pressupostàries, com ha fet des del 2019 o bé amb una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost. “La responsabilitat d’aprovar el pressupost és del govern, hi ha mecanismes per poder-lo tirar endavant, però qui governa ha d’assumir si el que defensa són els interessos de la ciutadania de Tortosa o la seva cadira”, ha apuntat Faura.

Finalment, Esquerra Republicana ha negat que el pressupost presentat per Roigé sigui tècnic. “El pressupost no inclou les principals inversions perquè les va planificar en la modificació pressupostària aprovada amb Ciutadans, no hi ha actuacions necessàries per als tortosins i les tortosines com ara la creació d’una llar d’infants municipals, la millora del nucli antic, la rehabilitació de les muralles o una planificació per suprimir barreres arquitectòniques”, ha lamentat el portaveu d’Esquerra.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.