La Demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha fet 20 anys. Per a commemorar la seva segregació de la Demarcació de Tarragona ara fa dues dècades, l’organisme ha convidat a tota la societat ebrenca a un acte celebrat aquest divendres a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

L’esdeveniment ha volgut enaltir les singularitats de la professió al territori, aquelles que van sortir a la llum amb les mobilitzacions en contra del transvasament de l’aigua de l’Ebre l’any 2001, així com recordar els principals reptes a què s’enfronten els professionals actualment: la lluita contra la precarietat laboral, la sobreinformació o la falta de finançament que, sovint, converteix la informació amb propaganda.

La gala també ha invitat a reflexionar als presents sobre les perspectives de futur del periodisme local a través de vídeos on hi apareixien diferents gernacions de comunicadors i a reconèixer la tasca dels qui han fet possible que l’organisme estigui d’aniversari.

A més, ha aprofitat la presència de Salvador Alsius, degà en el moment de la segregació, per a fer-li el lliurament del Micròfon Daurat, un premi que entrega anualment la Demarcació de les Terres de l’Ebre a un periodista per la seva trajectòria. També s’ha pogut inaugurar una exposició al vestíbul del Teatre Auditori amb imatges i textos de les notícies més destacades al territori dels últims vint anys.

A l’esdeveniment hi han assistit també personalitats com la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, o l’actual president de la Demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Baubí.

Autor: