Daniel Arasa ha presentat a Tortosa el seu nou llibre ‘Vida i miracles dels anys de pa negre’, una observació minuciosa sobre la societat de la postguerra.

El llibre es presenta a la sinopsis com “un passeig pausat i atent per la societat dels anys 40 i 50 del segle XX. A partir d’una observació minuciosa de la vida personal, familiar i social a un poble surt un ventall de records, vivències i anàlisis en profunditat. És un llibre provocador malgrat la intenció de l’autor de fer una narració amable i essencialment descriptiva. Ho és en primer lloc perquè la seva observació no parteix d’apriorismes ideològics ni cau en el mani- queisme d’uns bons que són meravellosos i d’uns dolents molt perversos. Tampoc és un llibre políticament correcte, motiu pel qual topa amb molts dels negatius estereotips existents sobre aquella època i que en els darrers anys s’han sobredimensionat. Amb cruesa posa en evidència les misèries, però a la vegada rebutja tòpics i aporta una mi- rada optimista amb els ulls d’un nen que viu una infància amable a un poble i que, ja ado- lescent, mira el futur amb il·lusió”.

El fil conductor del llibre és la vida a un poble de les Terres de l’Ebre en aquells anys, però allò que es narra és aplicable a gairebé totes les poblacions de Catalunya.

Daniel Arasa Favà (Jesús 1944), pare de set fills i avi de set nets, és periodista, doctor en Humanitats i Ciències Socials i Pèrit Químic. Ha exercit el Periodisme durant més de 40 anys, essent 26 anys Cap de Redacció de l’agència Europa Press de Catalunya.

Autor: