Arriba a l’Ebre la primera llevantada de la temporada. L’anomenat com a ‘Temporal Cèlia’ ha provocat inundacions generalitzades, especialment al Baix Ebre i el Montsià. Els valors de precipitació més destacats s’han registrat a l’estació meteorològica de Tivissa, al Perelló o a Roquetes, on l’Observatori de l’Ebre ha comptabilitzat una xifra rècord; la tercera més alta dels últims cent anys, amb 190.4mm. Els barrancs també han baixat amb força en poblacions com Mas de Barberans i Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar a un total de tres persones atrapades dins els seus vehicles. Carreteres com la C-12 o l’N-340 han quedat tallades al trànsit momentàniament, tot i que ja han estat reobertes.

Barrancades al centre de Santa Bàrbara

A Santa Bàrbara s’han viscut situacions realment esfereïdores al voltant de les 6 del matí, quan baixava el barranc pels carrers del poble. Una situació que ha impedit que molta gent pogués anar a treballar a primera hora o, fins i tot, sortir a peu de carrer.

Greu llevantada a la costa ebrenca

Pel que fa a la situació de la mar, temporal marítim al Golf de Sant Jordi i al Cap de Tortosa on les onades han arribat fins als sis metres. Es preveu que, més entrada la tarda, ja baixen fins al metre i mig i, ja al capvespre, descendisquen fins al mig metre. Els vents de llevant han impedit la navegació de les embarcacions pesqueres dels ports ebrencs.

I al Delta s’han registrat ratxes de vent de fins a 87 quilòmetres per hora. El mar, i com malauradament ja és habitual, ha engolit el Trabucador, i el camí d’accés a les Salines de la Trinitat ha quedat inundat. Per aquest motiu, l’empresa ha hagut de treure els treballadors del torn de nit amb vehicles 4×4. Ara per ara, encara no s’hi pot accedir i a les Salines han estat tota la jornada desaiguant les instal·lacions. A Deltebre, a banda de Riumar, el temporal ha provocat inundacions a carrers, baixos d’habitatges i alguns equipaments com escoles o la biblioteca. Els sistemes de drenatge han col·lapsat i la situació més complicada s’ha viscut al voltant de l’Escola Sant Miquel a l’hora de la sortida de l’alumnat a les aules. En el cas de l’Assumpció, l’aigua de la pluja ha afectat les aules d’infantil i han tingut problemes d’inundació també a l’escola Riumar. A Sant Jaume també s’han col·lapsat els sistemes de dragatge.

Afectacions al trànsit durant tot el matí a Tortosa

A Tortosa, els forts aiguats han complicat el trànsit per tota la ciutat a primeres hores del matí, ja que el tall de la C-12 a l’altura de Ferreries ha fet desviar els vehicles per dins de la ciutat. La Policia Local ha tallat la circulació als barrancs del Rastre i de Remolins, i també a l’antiga carretera de València i a la plaça de la Unió, que ja s’han reobert. A més a més, ha baixat el Barranc de la Llet al barri de Sant Llàtzer. A l’EMD de Jesús, davant del risc de desbordament del Barranc de la Vall Cervera, han suspés les classes de l’Institut Escola Daniel Mangrané i de la Llar d’Infants.

Alcanar recordava les pluges de fa més de dos mesos

Alcanar és qui més ha patit en veure de nou els efectes d’un temporal. En aquesta població del Montsià han caigut més de 90 litres fins a les 11 del matí i els carrers de la ciutat s’han convertit en barrancs, com el de les escoles, que va ser un dels punts més damnificats al setembre, o la ronda de circumval·lació, que ha quedat tallada al trànsit. Els camins rurals han tornat a quedar afectats, aquest cop, en plena campanya de cítrics, i a hores d’ara preocupa la situació dels camps. Entrar a la població també ha estat tota una odissea en molts moments, i l’N-340 ha patit talls intermitents per l’acumulació d’aigua en el tram entre Vinaròs i Les Cases.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.