Autoritats de les Terres de l’Ebre s’han reunit amb representants de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) en una trobada institucional a la seu de l’IRTA a Sant Carles de la Ràpita. Amb aquesta trobada, l’IRTA ha volgut apropar la seva recerca al territori i conèixer de primera mà les necessitats d’aquest en matèria de recerca i innovació en l’àmbit agroalimentari.

En la trobada hi han intervingut Josep Usall, director general de l’IRTA, que ha explicat els objectius i els àmbits d’actuació de l’IRTA, així com el seu Pla estratègic, que pivota al voltant de tres objectius: proveir aliments de qualitat i saludables; implementar solucions tecnològiques i desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles.

José Miguel Campos, el delegat institucional de l’IRTA a les Terres de l’Ebre, ha donat a conèixer els projectes clau en què treballa l’Institut en aquest territori, centrats en temes com la producció sostenible d’arròs i l’adaptació del conreu d’aquest cereal al canvi climàtic; la gestió integrada de plagues mitjançant el control biològic; l’ús de fitosanitaris en el cultiu de cítrics; models de bioeconomia circular aplicats a l’aqüicultura; l’estudi de l’ecologia i de l’impacte del cranc blau o els microplàstics en el Parc Natural del Delta de l’Ebre.