Els grups a l’oposició de l’Ajuntament de la Ràpita no donaran suport a una hipotètica proposta d’acord en plenari municipal per a canviar el nom del poble. Tan Junts per Catalunya, com Més Ràpita o el PSC, creuen que s’ha orquestrat una consulta ciutadana en va, per ‘acabar complint amb la voluntat política d’Esquerra Republicana’, qui podia haver aprovat la moció per majoria absoluta en qualsevol moment.

Comparteixen l’opinió que la decisió no és democràtica, i que no acata l’elecció del poble, a més que incompleix l’establert en junta de portaveus: si una de les dues opcions de la consulta ciutadana obtenia el suport del 20% del cens, s’acceptaria per part de tots.

Des de Junts per Catalunya es mostren sorpresos amb el criteri de l’equip de govern. Més Ràpita, en canvi, titlla la decisió de ‘burla’ i ‘ofensa a la ciutadania’, ja que, diuen, tot el procés només ha servit per a complir amb la voluntat política dels republicans, qui aprofiten ara tenir la majoria absoluta per fer i desfer al seu gust. PSC-CP, en canvi, exigeix que s’acati amb els paràmetres acordats en un inici.

Mentrestant, els republicans afirmen que els resultats de la consulta són legítims i que aprofitaran aquest interludi de reflexió per a decidir si, finalment, donen per vàlid el resultat de les urnes. Al·leguen també que no es va arribar a cap acord sobre l’aplicació del resultat si la consulta no resultava ser vinculant.

Autor: