Les Terres de l’Ebre va ser un dels territoris que més violència policial i repressió de l’estat, en especial La Ràpita i Roquetes, va patir tot just l’1 d’octubre d’ara fa quatre anys, amb uns efectes que encara segueixen latents.

La localitat rapitenca ha celebrat l’acte institucional que organitzat per l’Ajuntament per commemorar el quart aniversari de l’1 d’octubre. L’acte ha transcorregut a la mateixa plaça on fa quatre anys va tenir lloc l’atac de la Guàrdia Civil contra els centenars de vilatans que volien votar en el referèndum per la independència de Catalunya del 2017.

La commemoració ha començat en un breu parlament de l’alcalde la Ràpita, Josep Caparrós, i la posterior lectura del manifest de l’Associació de Municipis per la Independència, també a càrrec de l’alcalde. En el seu parlament, Caparrós ha recordat els fets que van ocórrer al municipi i ha destacat que “som invencibles perquè l’1 d’octubre de 2017 Catalunya va votar i va guanyar, i aquesta victòria és la llavor per a la victòria final”.

Caparrós s’ha mostrat convençut de què “aquesta data va marcar un punt d’inflexió històric de no retorn, el principi de la llibertat del nostre país, i per això, hem de seguir treballant conjuntament societat i institucions fins a aconseguir la República catalana”.

Finalment, l’alcalde ha acompanyat a la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana de la Ràpita, Mariona Gairí, per dipositar un ram de flors sobre el monòlit que es va estrenar a la plaça un any després dels fets. En el moment en què deixaven el ram de flors, l’Orfeó Pau Casals ha cantat l’himne nacional de Catalunya, Els segadors.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.