El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha presidit aquest dimarts, 28 de setembre, la sessió ordinària del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat.

El Consell de Direcció ha permès posar sobre la taula alguns dels temes més rellevants dels diversos departaments, entre els quals el milió d’euros aproximadament que rep la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre del Fons Next Generation “ja que és un projecte estratègic per aquest Govern amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de territori amb actuacions transversals que permetran aportar valor als sectors primari i terciari de les Terres de l’Ebre” – ha destacat el delegat del Govern que també ha avançat que “es tracta d’una inversió ferma que ens permet definir les accions a prioritzar i també es podran incorporar noves actuacions, per això, en breu convocarem la Comissió Executiva”.

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) s’encarrega de la Oficina Tècnica de la Reserva de la Biosfera, i forma part de la Comissió Executiva, encapçalada per la Delegació del Governi formada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; el Departament d’Empresa i Treball; l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE); els consells comarcals Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta; la Diputació de Tarragona i la Cambra de Comerç, Industría i Navegació de Tortosa.

D’altra banda, en la reunió també s’ha fet una valoració de les dades Covid19 a les Terres de l’Ebre, “on la pressió assistencial està molt controlada però, seguim animant la ciutadania a què es vacuni per a un bé individual i col·lectiu, que ens ha de permetre poder anar relaxant les mesures, que es vagin recuperant sectors molt afectats econòmicament i poder tornar progressivament a la normalitat” – ha explicat Albert Salvadó.

En concret, a data d’avui, el nombre de persones ingressades per Covid són 5, de les quals 4 són a l’UCI, i la majoria sense la pauta completa de vacunació. El percentatge actual de persones vacunades amb la pauta completa a les Terres de l’Ebre és de 79’21% i destaquen les bones dades en la franja de 12-19, on el percentatge ja supera el 61%.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.