La Diputació de Tarragona posa en marxa el programa Joves Emprèn Rural a partir de l’octubre per afavorir el repoblament dels municipis petits. Oferirà cursos sobre autoocupació i cultura emprenedora per a joves de l’àmbit rural, per incentivar que desenvolupin els seus propis negocis al seu lloc de residència. Es formaran una seixantena de persones aprofitant els recursos i les oportunitats que ofereix el territori. Són cinc accions formatives d’autoocupació, tres sobre cultura emprenedora a Sant Jaume dels Domenys, Falset i Gandesa; un d’elaboració de cervesa artesana a Santa Coloma de Queralt; i un últim sobre videoart i disseny de videojocs a la Galera.

Per participar-hi, cal tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrit a garantia juvenil i en situació de desocupació, i sobretot ser resident a municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre o el Baix Penedès amb menys de 5.000 habitants o que hagin perdut població durant els darrers deu anys. Les inscripcions als cursos es podran realitzar del 20 al 30 de setembre a la Seu Electrònica de la Diputació.

La iniciativa també vol incentivar i promoure la igualtat de gènere i d’oportunitats fomentant la participació de les dones a les accions formatives programades. Hi col·laboren els consells comarcals del Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Terra Alta i té un pressupost de 162.225 euros, cofinançat pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.